Majka Zorka: SVE SE NADAM, ĐOŠA ĆE DA SE POJAVI I DA ZAGRLI MAJKU!

Potresna ispovest Zorke Mitić majke preminulog glumca Bogoljuba Mitića Đoše

 

 

 Kad sam videla da ne vodi “Parove” odmah sam ga pozvala , rekao je:“Majko, mnogo sam ti bolestan“. Rekla sam mu da odmah ide kod lekara, ali on je i tad rekao da neće jer je to prehlada

 Đošina majka kaže da je njena unuka a Đošina ćerka Natalija, oca pronašla pomodrelog i mrtvog u sobi u kojoj je glumac spavao.

– Ona je medicinska sestra radi na VMA i odmah je pokušala reanimaciju, ali sve je bilo uzalud, čak se i ona onesvestila jer joj je pozlilo. Ta tužna slika nepomičnog pomodrelog i mrtvog Đoše kako leži u krevetu dok je televizor uključen ostaće joj urezana do kraja života

 

 

Zorka Mitić, majka tragično preminulog glumca Bogoljuba Mitića Đoše, kaže u ekskluzivnom razgovoru za ,,Aferu’’, da još uvek ne može da veruje šta se dogodilo i da njenog Đoše više nema.

Potrešena, suszdražavajući se da ne zajeca Zorka kaže da je po struci medicinska setsra te da joj to malo pomaže, u ovim najtežim trenucima u životu, da nekako razume šta se dogodilo.

Majka čuvenog humorisrte još ne može da prihvati da Đoša više nije među živima, i sve se nada da će se odnegde pojaviti, ući u porodičnu kuću u rodno Vlasotince i kako kaže zagrliti majku.

– Možete samo da zamislite kako mi je i koliko mi je teško. Molila sam ga da pazi na sebe i svoje zdravlje, da smrša, ali nije me slušao i sad ga više nema. Moj dobri Đoša nas je prerano napustio i zavio u crno do krqja života. On je voleo život, druženje, smeh… kaže Đošina majka uz duboke uzdisaje.

Ona otkriva i to da je već neko vreme predosećala da njen sin Bogoljub Mitić Đoša nije dobro,  ali da je on to krio, kako od nje tako i od svih ostalih u porodici da ih ne bi sekirao.

– On je bio mnogo vezan za porodicu i stalno mi je govorio da ne brinem iako sam predosećala i videla da se nešto dešava i da nije zdravstveno dobro polsednjih dana. Mnogo je radio, iako sam i za to govorila da uspori. Trebao je pre neki dan da vodi ,,Parove’’, pošto sam videla da ga nema jer sam gledala zbog njega, odmah sam ga pozvala na telefon a on mi je tad po prvi put priznao : „Majko, mnogo sam ti bolestan“, rekla sam mu da odmah ide kod lekara, ali on je i tad rekao da neće jer je to prehlada i bzo će da prođe uz par nekih lekića koje je uzeo, priča ekskluzivno za naš list neutešna Zorka.

Đošina majka kaže da je njena unuka a Đošina ćerka Natalija oca pronašla pomodrelog i mrtvog u sobi u kojoj je glumac spavao.

– Ona je medicinska sestra radi na VMA i odmah je pokušala reanimaciju, ali sve je bilo uzalud, čak se i ona onesvestila jer joj je pozlilo. Ta tužna slika nepomičnog pomodrelog i mrtvog Đoše kako leži u krevetu dok je televizor uključen ostaće joj urezana do kraja života. Svi smo i dalje u šoku i pod stresom ne možemo ni da spavamo. Stalnno mislim o mom Đoši i idem na groblje  i ići ću svakog dana, zaključuje Zorka.

Ona smatra da su za smrt njenog sina Bogoljuba Mitića Đošu u mnogome doprineli stres i stalne sekiracije zbog izmišljene afere „kokain“ kao i to što nije mogao da naplati novac od dužnika zbog čega je I on bio bez para.


Podsetimo, prošle godine pojavila se informacija da je Đoša uhvaćen sa 50 grama kokaina, te da je navodno pola preprodavao kolegama, a pola je bilo za lično korišćenje, što je on odmah demantovao u intervju za ,,Aferu’’.

Legendarni glumac i humorista Bogoljub Mitić Đoša sahranjen je 23. juna u porodičnoj grobnici na „Vlasotinačkom groblju“. Sahranili su ga uz zvuke trube „Posmrtni marš“, a na sahrani je bilo oko 3.000 ljudi. Njegova majka Zorka Mitić skrhana tugom i bolom jedva je.

U Vlasotnvu Đošu su od milja svi zvali sa Bogi, a on je upravo tu u svom rodnom kraju započeo gradnju dvospratne kuće, koju nije stigao da dovrši.

Đoša je iza sebe ostavio majku, ženu i dve ćerke, a nejgov prerani odlazak pogodio je mnoge njegove kolege kao i publiku koja ga je veoma volela i cenila, ali i koja će ga večno pamtiti.

Stefan Radović

 

 

 

OVO NIKO NE ZNA: ĐOŠA NA ZIDU DRŽAO SLIKU SA BATOM
Đoša u svojoj porodičnoj kući u Vlasotincu ima fotografije sa Velimirom Batom Živojinovićem koji je bio njegov uzor. Osim sa Živojinovićem Đoša na zidu drži i fotografiju sa glumcem Aleksandrom Berčekom. Te slike Đoše sa ovim glumačkim velikanima nalze se u hodinu , i Đoša ih je tu postavio odavno.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *