EKSKLUZIVNO: KRIVIČNA PRIJAVA VLADE SRBIJE PROTIV MILUTINA MRKONJIĆA

EKSKLUZIVNO: KRIVIČNA PRIJAVA VLADE SRBIJE PROTIV MILUTINA MRKONJIĆA

 

Evo za šta je sve Zorana optužila Mrku!

 

Mrkonjić i njegova ekipa naneli državi Srbiji štetu veću od jedne milijarde dinara odnosno 1.069.699.491,00 dinara bez PDV-a

 

Piše: Vuk Stanić

 

Firme koje su radile na putevima  bankrotirale  bukvalno zato što, im Miškovići i Đurašković nisu platile novcem koji im je prosledio Mrkonjić. Šta su radili sa tim parama? Da li su deo dali Mrkonjiću?

 

Milutin Mrkonjić mora u zatvor jer je oštetio budžet Srbije za 1.069.699.491,00 (milijardu i šezdeset devet miliona šest stotina devedeset devet hiljada četiri stotine devedeset jedan dinar) tvrdi u krivičnoj prijavi potpredsednica Vlade Srbije, profesor Zorana Mihajlović!

 

Milutin Mrkonjić, bivši ministar saobraćaja i bivši ministar infrastrukture je pre nekoliko dana u intervjuu za list Ekspres, izrazio sumnju da je krivičnu prijavu protiv njega potpisla Mihajlovićeva:

 

-Ne znam ko je potpisao tu prijavu, ali ako mediji kažu da je Ministarstvo iza toga stalo, onda mora ministar da potpiše. Dakle ja se sada obraćam ministru (Zorani Mihajlović), bez obzira na to što ne znam ko ju je potpisao. Zbog toga se i ograđujem i zbog toga u prvom momentu nisam ni hteo da idem u javnost povodom toga. Kada me pozovu, idem na sud i tamo ću objasniti. Sada sam navodno optužen, a da vidim za šta, rekao je Mrkonjić. Na pitanje novinara:

„Mislite da Vam konkretno namešta ministarka Mihajlović?“

Mrkonjić je rekao: „Pa ne verujem“.

 

Afera ovom prilikom izlazi u susret, javnosti Srbije i pre svega Milutinu Mrkonjiću i eksluzivno objavljuje da je prijavu protiv Mrknjića poptisala, lično, potpredsednica Vlade!

 

Kao dokaz ove tvrdnje objavljujemo skeniranu prijavu na kojoj se jasno vidi potpis potpredsednice Vlade i Ministra za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu profesorke Zorane Mihajlović. Sa sve pečatom Vlade Srbije!

Pretpostavljamo da je Mrkonjića neko uveravao u suprotno, neko ko je verovatno razgovarao i sa ljudima u tužilaštvu da se sve stopira…

 

Ako u javnost izađu svi detalji krivične prijave mnogo će teže biti da se utiče na sud i tužilaštvo i da optuženi ne završe iza rešetaka, pokazala je praksa… Izvor Afere u tužilaštvu tvrdi da među tužiocima i nekim sudijama vlada mišljenje, da je logično da se sada pokrene postupak i protiv Milutina Mrkonjića.

Ovako, kažu, misle zato jer su presude:

Miroslavu Miškoviću, njegovom sinu Marku i Milu Đuraškoviću skoro pa pravosnažne, a Specijalni sud je marta 2016. godine izrekao presudu u kojima su dvojica od troje pomenutih osuđeni na zatvorkse kazne, i istovremeno oslobođeni krivice za malverzacije sa putarskim preduzećima. Što je bio drugi deo krivične priajve.

Sud nije uvažio tvrdnje Tužilaštva da je zbog pomenutih Miškovićia i Đuraškovića, više putarskih preduzeća, pretrpelo štetu od skoro sedamnaest milijardi dinara, i da je tada došlo do njihove trajne blokade i stečajnih postupaka…

-Istina je da je napravljena šteta od dvadesetak milijardi dinara, a ako pomenuti nisu krivi, onda treba povesti postupak protiv onih koji su im omogućili da sprovedu takvu pljačku, a to su pre svih Milutin Mrkonjić i Boris Tadić, tvrdi naš izvor i dodaje da je sam Mrkonjić na pitanje da li se kaje zbog Đuraškovića izajvo:

„Ne zašto“.

Naš sagovrnik ističe da bi jedan dobar informativni razgovr sa Mrkonjićem doprineo i da se saznaju mnoge tajne vezane za budžetske pljačke. Mrkonjić je recimo lepo priznao da je: „Mlađan Dinkić doneo milijardu i dvesto miliona dinara za koridore“, sada ostaje samo da objasni zašto taj novac nije stigao do onih koji su izvodili radove.

Prema navodima našeg sagovrinika Mrkonjić je bio ideolog da se podizvođačima radova koje su angažovali Miškovići i Đuraškoivć prosleđuje novac za PDV i gorivo, dok im za izvođenje radova nije plaćano ništa ili skoro ništa…

Mrkonjić, je znao je i da im se ne plaća za izvedene radove, zbog čega su ih kasnije banke blokirale i oterale u stečaj.

Tada su, firme koje su radile na putevima  bankrotirale  bukvalno zato što im Miškovići i Đurašković nisu platile novcem koji im je prosledio Mrkonjić. Šta su radili sa tim parama? Da li su deo dali Mrkonjiću? Do danas se ne zna…

Tada su putevi ostali nezavršeni, a budžet prazan. To je bio strahovit finansijski udar na državu, a prema onome što je Tužilaštvo tvrdilo u prijavi, može se pretpostaviti da su pomenuta trojica izvukli novac za sebe i prosledili ga na egzotična ostrva. Cela ujdurma je bila veliki udar na vlast koju u tom trenutku neprikosnoveno drži Boris Tadić.

Može se reći i da je to bio početak njegovog pada.

U svakom slučaju Mrkonjić je nedavno izjavio da se neće pozivati na poslanički imunitet ako ga tužilaštvo pozove. To bi svakako bila dobra prilika za istražitelje Tužilaštva za organizovani kriminal, da ga pritisnu da ispriča sve šta zna o događajima u putogradnji u poslednjih deset godina. Mrkonjić je potsetićemo bio jedan od glavnih igrača zajedno sa Velimirom Ilićem. Ilićevi ljudi i danas sede u Ministarstvima, i javnim preduzećima u čijoj je nadležnosti izgradnja koridora i drugih puteva.

Situacija se za Mrkonjića verovatno dodatno zakomplikovala, nakon što se u medijima pojavila izjava predsenika Srbije Aleksandra Vučića, da će biti velikih hapšenja do kraja godine.

Vučić se tom prilikom izrazio vrlo slikovito:

-Oštrom sabljom i metlom počistićemo sve one koji su novac stekli korupcijom.

U nastavku teksta citiraćemo krivičnu priajvu koju je sastavila Vučićeva potpredsednica Vlade. Objavićemo ko su prema njenim navodima nevaljalci koji bi trebalo da budu sasečeni Vučićevom sabljom i pometlani predsedničkom metlom.

Nažalost nećemo objaviti ministarkinu izjavu jer ona nije želela da razgovara sa novinarom Afere. U kratkom telefonskom razgovoru ona nije htela čak ni da potvrdi da je podnela krivičnu prijavu protiv Mrkonjića. Kada smo je obavestili da nam je od insajdera iz Tužilaštva dostavljena kopija iste, ona je prekinula razgovor i nije više odgovarala na pozive našeg novinara…

Krivična prijava koju je sročila Mihajlovićeva zavedena je pod brojem 7-00-22/17-01. Napisana je 10. oktobra 2017. godine i upućena je Tužilaštvu za organizovani kriminal.

-Na osnovu člana 280 i 281 zakona o krivičnom postupku i članom 2. stav 4. Zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa u suzbijanju organizovanog kriminala, korupcije i drugih posebno teških krivičnih dela, dostavljamo Vam krivičnu prijavu protiv Mrkonjić Milutina i drugih zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo Zloupotreba službenog položaja iz člana 359 st 1. Krivičnog Zakona Republike Srbije, i krivičnog dela Zloupotreba odgovornog lica iz člana 227 stav. 3 u vezi stava 1. Krivičnog Zakona Republike Srbije na dalju nadležnost, piše između ostalog u uvodnom delu prijave i navodi se da se prijava pored Mrkonjića odnosi i na:

Bora Jelića, generalnog direktora Preduzeća za puteve Begrad.

Milana Bojovića, diplomiranog inžinjera građevine generalnog direktora A.D. Putevi Užice u vreme na koje se odnosi krivična prijava.

Ratomira Todorovića, diplomiranog građevinskog inžinjera generalnog direktora A.D. Planum.

Jeremić Radovana, diplomirano građevinskog inžinjera zaposlenog u preduzeću: „Putevi Užice“ na mestu direktora projekta.

Živana Vujića, diplomiranog inžinjera preduzeća „Putevi Užice“, direktor projekta.

Dragana Vukojčića, diplomiranog građevinskog inžinjera  zaposlenog u preduzeću: „Institut za puteve, u sovjstvu nadzornog organa za trasu.

Ćeranić Milovana, diplomiranog građevinskog inžinjera zaposlenog u preduzeću Koridori Srbije, D.O.O. u svojstvu nadzornog organa za trasu.

Ilijev Borisa, geotehničara, zaposlenog u „Institutu za puteve, u svojstvu Nadzora za geotehničke radove.

Ilije Stankovića, geotehničara, zaposlenog  u „institutu za puteve u svojstvu Nadzora za geotehničke radove.

Zlonoga Zorana, diplomiranog građevinskog inžinjera, zaposlenog u Saobraćajnom institutu CIP, iz Beograda, u svojstvu stručnog nadzora za objekte.

Marković Slobodana, zaposlenog u Saobraćajnom institutu CIP u svojstvu stručnog nadzora za objekte.

Prema navodima iz prijave Milutin Mrkonjić je u svojstvu minsitra, Ministarstva za infrastrukturu od 2012. godine i u svojstvu ministra Ministarstva za saobraćaj Republike Srbije, zaključio ugovor o izgradnji Autoputa E-763 Beograd -Požega, kao i ugovor o izvođenju dodatnih radova između Republike Srbije – Koridora Srbije i grupe ponuđača: PZP Beograd, A.D. Putevi Užice, GP Planum.

Zaključio je i ugovor o vršenju stručnog nadzora.

Mrkonjić je, navodi se u prijavi suprotno Zakonu propustio da obezbedi u budžeteu neophodna sredstva za realizaciju ugovora o vršenju poslova stručnog nadzora u okviru svojih službenih ovlašćenja, u cilju obezbeđenja neprekidnog stručnog nadzora u okviru svojih službenih ovlašćenja, u cilju obezbeđenja neprekidnog stručnog kontrolisanja aktivnosti izvođača  radova i ovalašćene labortorije, na poslovima izgradnje auto puta,navodis se i da je kao posledica lošeg nadzora i zbog neobezbeđivanja sredstava u puteve ugrađivan nekvalitetan materijal.

-Radovi su izvođeni nekvalitetno. Autoput je zbog tako izvedenih radova i pre nego što je počeo da bude saobraćajno upotrebljavan počeo da se urušava.

Zbog svega je morala da se izvede ponovna sanacija autoputa u dužini od 2.620 metara u vrednosti blizu šest stotina miliona dinara precizno: 580.099.491,00 bez PDV-a. Tu problem nije bio gotov jer su Mrkonjić i ekipa radove toliko loše izveli da je bila potrebna još jedna sanacija u vresnosti do blizu 500 miliona dinara odnosno 489.600.000,00 i to bez PDV-a.

Sve to je za državu Srbiju i poreske obveznike značilo štetu veću od jedne milijarde dinara odnosno 1.069.699.491,00 dinara plus PDV. Na taj način je, navodi Mihajlovićeva, izvršeno krivično delo Zloupotreba Službneog položaja član 359 st 1. Krivičnog zakona republike Srbije.

Potpredsenica ističe dalje da su Jelić Boro, diplomirani ekonomista, Todorović Ratomir direktor A.D. Planuma, Bojović Milan direktor Puteva Užice, Jeremić Radovan, građevinski inžinjer, Vujić Živan takođe građevinski inžinjer, kao odgovorna lica grupe ponuđača izvođača radova, u nameri sticanja protiv pravne imovinske koristi za sebe i druge u kolovoznu konstrukciju omogućavali ugradnju nekvalitetnog materijala. Omogućavali su i nekvalitetno izvođenje radova, svesno su verifikovali tako izvedene radove od strane ovlašćene laboratorije i nadzornog organa…

Sve to su uradili zajedno sa prijavljenim licima Vukojčić Draganom, Nenadom Đorđevićem, Zlonoga Zoranom, Ćeranić Milovanom, Ilijev Borisom, Ilijom Stankovićem, Stojanović Branimirom, Slobodanom Markovićem. Postupajući na navedeni način protiv Zakona pomenuti su tvrdi potpredsednica Vlade, pribavili sebi ili drugima:

-Korist u iznosu većem od milion i pet storina hiljada dinara, u vidu razlike u ceni koštanja materijala određenog kvaliteta koji je trebalo po projektu i propisianim standardima nabaviti i ugraditi u kolovoznu konstrukciju puta…

Istovremeno su načinili šetu Republici Srbiji u iznosu 1.069.699.491,00 dinara bez PDV-a, istakla je potpredsednik Vlade Srbije Zorana MIhajlović.

 

 

antrfile

Sukob Mrke i Zorane je i sukob naučnih radnika

 

Narodni poslanik Milutin Mrkonjć se u vreme dok je na vlasti bio Slobodan Milošević istakao u obnovi zemlje posle bombardovanja, a unutar stranke je tada stekao nadimak Mrka pre roka.

U međuvremeu njegov imidž je pokvaren i radovi za koje je bio zadužen godinama kasne. Kvalitet izvednih radova je katastrofalan, a sve ovo uglavnom ističe potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović.

 

 

 

Antrfile2

A šta je sa Žeželjevim mostom

Osim Mihajlovićeve Mrkonjića je kritikovao i internet portal „Istinomer“.

-U vreme dok je bio ministar za infrastrukturu Mrkonjić je, posle obilaska početka radovana Žeželjevom mostu, a pred drugi krug predsedničkih izbora 2012. godine, dok jeobilazio gradilišta, govorio o roku završetka. Tada je rekao da prepreke za izgradnju ne postoje, jer je novac obezbeđen. Slično je ponovio i godinu dana kasnije, kao ministar saobraćaja, pohvalivši izvođača, iako je već bilo očito da je rok za okončanje radova probijen, potseća Istinomer i navodi da je Mrkonjić tada 2013. godine s ponosom izjavio:

-Rok mora da se prati i ugovor mora da se poštuje.

Izgradnja mosta, ni danas 2017. godine nije gotova, a „Železnice Srbije“ kao investitor i špansko-italijanski konzorcijum „Azvi-Tadei-Horta“, kao izvođač radova, optužuju jedni druge da su krivi za kašnjenje radova.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *