Ivanov likvidirao oba svoja otmičare

POLICIJA EKSPRESNO REŠILA TEŠKO MAFIJAŠKO UBISTVO

Ivanov likvidirao oba svoja otmičare!

Nemanja Ivanov prvo likvidirao Jovicu Radonjića 2015, tri godine kasnije ubio i Blažu Đurovića

U izgorelom džipu BMV x5, iz koga je ubica ispalio smrtonosne hice, pronađena je DNK uhapšenog Nemanje Ivanova. Biološki tragovi Ivanova pronađeni su i na automatskoj pušci iz koje je pucano i počinjeno ubistvo, a koja je bila sakrivena u gepeku automobila. Pronađen je i treći ključni dokaz, rukavice na kojima je sa spoljne strane bio barut a sa unutrašnje DNK osumnjičenog Ivanova

 

 

Kada Kriminalistička policija za par nedelja razreši teško mafijaško ubistvo, onda je to dobar znak. Ako se razreši ubistvo sa kojim su povezani i Škaljarci i „klan Luke Bojovića“ i „zemunski klan“ i Vlada Japanac, onda je to znak da policija konačno radi svoj posao i da građani mogu da predahnu.

Za razliku od ubistva pevačice Jelene Marjanović koje je pretvoreno u najveći rijaliti program, od svih rijalitija u Srbiji i na kome su pali mnogi, od forenzničara do vrha države, ovde na sreću imamo nešto potpuno pozitivno.

Policija je, naime, rasvetlila ubistvo Blaža Đurovića (39) koji je likvidiran u klasičnoj sačekuši na Dušanovcu, ispred kuće svog brata. Na njega je, kako tvrdi policija 10. marta oko 22 sata sa više hitaca iz automatskog oružja pucao Nemanja Ivanov (36). On je u nedelju uhapšen dok je sina vodio na trening.

Ubijeni Đurović je inače brat po majci Vlade Japanca Jovanovića, a kako je policija razotkrila ubijen je iz osvete. Naime Đurović i Jovica Radonjić su pre tri godine kidnapovali ubicu Ivanova, zbog duga od 50 000 evra i zverski mučili nekoliko dana. Iste godine ubijen je Radonjić jedan od otmičara, Ivanov je i tada bio osumnjičen za to ubistvo, ali nije bilo dokaza.

Policija sada ima ozbiljne dokaze. U izgorelom džipu BMV x5, iz koga je ubica ispalio smrtonosne hice, pronađena je DNK uhapšenog Nemanje Ivanova. Biološki tragovi Ivanova pronađeni su i na automatskoj pušci iz koje je pucano i počinjeno ubistvo, a koja je bila sakrivena u gepeku automobila. Pronađen je i treći ključni dokaz, rukavice na kojima je sa spoljne strane bio barut a sa unutrašnje DNK osumnjičenog Ivanova.

Policija je takozvanim operativnim radom otkrila da je sukob između ubice i ubijenog otpočeo pre tri godine, kada je Ivanov pozajmio 50 000 evra od Đurovića da kupi drogu u Latinskoj Americi i obeća da će vratiti trostruko veću količinu para. Iako je posao sa drogom uspešno obavio, nije hteo da plati kamatu. Rekao je da je posao sa drogom propao i da može da vrati samo glavnicu, na šta je Đurović pristao.

Međutim, Đurović ubrzo saznaje da ga je Ivanov prevario i onda počinju problemi.  Sa Jovicom Radonjićem iz kriminalne grupe „firma“ pronalazi Ivanova, otimaju ga i zatvaraju. Tri dana ga drže kao taoca, tuku, muče i ponižavaju.

U aprilu mesecu te iste 2015. Godine ispred svoje zgrade na Zvezdari izrešetan je otmičar Radonjić. Policija veruje da je i to ubistvo počinio Ivanov, ali istraga još nije završena. Ivanov je bio u bekstvu zbog ubistva Veličkovića. Na sudu je oslobođen, sada je policijska istraga bila ekspresna, što je za svaku pohvalu, i Ivanov je u zatvoru.

M.D.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *