Majka se srušila na zemlju kad su malenog Larisa spuštali u raku

NAJPOTRESNIJI DETALJI SA SAHRANE Majka se srušila na zemlju kad su malenog Larisa spuštali u raku, intervenisali lekari

Povorka od stotinak ljudi ispratila je juče u Srpskoj Crnji na večni počinak malog Larisa Lakatuša, koji je sahranjen u belom kovčegu.

Sahrana Larisa Lakatuša

Sahrana Larisa Lakatuša, Foto: Alo!/M.Obadić

Dečak, star svega devet meseci, preminuo je u petak uveče na putu do kikindske bolnice. U zvaničnom izveštaju sa obdukcije navodi se da je izdahnuo od komplikacija prouzrokovanih upalom pluća.

Skrhana, majka Dragana nije izdržala kada su njenog sina spuštali u raku. U jednom trenutku kolena su joj zaklecala, prebledela je i sručila se na zemlju. Rođaci su joj odmah pritrčali u pomoć, polivali je vodom i preneli je u hlad. Dragana je davala znake života, ali se nije pomerala. Oči su joj bile sklopljene u trenutku dolasku lekara iz Doma zdravlja u Srpskoj Crnji, koji su je zbrinuli.

– Jadnica, šta je sve preživela, nije ni čudo što se onesvestila i što nema snage – komentarisala je jedna rođaka.

Telo devetomesečnog Larisa sahranjeno je u belom kovčegu sa njegovom omiljenom igračkom, u prisustvu najbližih rođaka i prijatelja.

Larisovi deda Željko Lakatuš i pradeda Ostoja Jovanović nemo su čučali pored rake dok je beli kovčeg pokrivala zemlja.

Sahrana Larisa Lakatuša

Sahrana Larisa Lakatuša, Foto: Alo!/M.Obadić

Bolni vapaji i jecaji prisutnih prolamali su se grobljem: „Larise, Larise naš“.

Prema rečima majke Dragane, do smrti je došlo kada je beba dobila temperaturu veću od 39 stepeni. Larisa su odveli u zrenjaninsku bolnicu, a posle pregleda je vraćen kući. U toku večeri, malenom Larisu se stanje naglo pogoršalo, pa je sanitetom hitno prebačen u Kikindu, ali je njegovo srce prestalo da kuca u toku vožnje. U izveštaju lekara iz bolnice u Zrenjaninu se navodi da su roditelji odbili da smeste dete u bolnicu, iako im je rečeno da mu je neophodno hitno lečenje. Majka tvrdi da su joj lekari, navodno, rekli „da nema potrebe da ostaje u bolnici“.

Sahrana Larisa Lakatuša

Sahrana Larisa Lakatuša, Foto: Alo!/M.Obadić

 

Tražimo pravdu!

Željko Lakatuš, deda preminule bebe, kaže za ,,Alo!“ da će se potruditi da se sazna istina o smrti njegovog unuka.

-Tražićemo pravdu. Utvrdićemo kako je Laris lečen i zašto se desila ova tragedija. Nećemo ćutati dok ne saznamo da li je reč o propustu ili nekom nesporazumu – izričit je Željko.

Alo.rs/AUTOR: 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *