Novak ĐokovićFOTO: RICCARDO ANTIMIANI / EPA;
Novak Đoković

Sada se javio bivši američki teniser Tim Majot, koji smatra da “u tenisu postoji nered koji je potrebno počistiti”. On je najviše zabrinut dešavanjima na “političkoj teniskoj sceni”, koju je nedavno potresla kontroverza oko Džastina Gimelstoba i njegovih problema sa zakonom. Majot je bio kandidat za upražnjeno mesto predstavnika igrača u odboru ATP, usled Gimelstobove ostavke, ali nije uspeo da uđe u najuži krug.

Savet igrača je glasao i bio podeljen, pa će konačnu odluku doneti na Vimbldonu. Kandidati koji su preostali su Veler Evans i Nikolas Lapenti. Majot je izrazio nezadovoljstvo povodom toga što nije imao ni priliku da predstavi svoju kandidaturu uživo pred članovima Saveta i rekao da Novak Đoković, predsednik Saveta, zaslužuje da bude kritikovan, ali i pohvaljen.

– Iz mog ugla on kritike zaslužuje. Kada nešto pozitivno uradi onda bi bio pohvaljen. Nema sumnje da je zauzeo stav i jasno rekao u kom pravcu bi Tur trebalo da se kreće, pa napravio koaliciju kako bi realizovao svoj plan – rekao je Majot za britanski “Metro”.

Dodao je da za Novaka ne bi trebalo da postoje dupli standardi.

– Trebalo je da od početka bude siguran u sve odluke koje donese. Možete da ga krivite – ja ga krivim – ali mu i čestitam jer je pokušao da promeni neke stvari. Tako da… naravno da ću ga kritikovati, isto kao što čestitam za inicijativu da se poveća nagradni fond igračima – dodao je vlasnik 12 titula u singl konkurenciji.

foto Tanjug/AP

(Blicsport.rs)