A PREDSTAVLJA SE KAO VELIKI HUMANISTA: Šapić državi dužan 2,5 miliona!

Aleksandar Šapić, predsednik opštine Novi Beograd i pretendent na mesto gradonačelnika, godinama nije plaćao porez za pomoćne objekte koji se nalaze oko njegove kuće u Zvečanskoj ulici u opštini Savski venac, te mu se nagomilao dug od neverovatnih 2.500.00 dinara što je više od 20.000 evra, saznaje “Alo!“ iz pouzdanih izvora. Naš izvor navodi i da Šapić već neko vreme strahuje da bi ova informacija, koja bi narušila njegov ugled u javnosti, mogla da ispliva.

– Jer on svim sanagama pokušava da se predstavi kao pošten i čestit predsednik opštine koji je čak i svom ujaku srušio nelegalno sagrađen objekat. On se kroz humanitarnu fonadaciju pokazuje kao humanista koji se bori da pomogne bolesnoj deci, a bilo bi bolje da počne da izmiruje svoje obaveze prema državi i plaća porez pa bi država mogla da obezbedi toj istoj deci uslugu koja im pripada – kaže naš izvor.

Sam Šapić potvrdio je juče za “Alo!“ da duguje novac za porez, ali pokušao da se opravda da on za taj dug nije znao i da će porez platiti čim mu stigne konačan obračun dugovanja.

– Porez za moju kuću je plaćen i redovno se plaća već 20 godina koliko je imam. Ono što nije plaćeno, je nešto za šta nisam ni znao da treba da se plati i što sam sa Poreskom ustanovio tek pre par meseci. To je porez na pomoćne objekte oko kuće. Dakle, na garažu, letnjikovac odnosno objekte koji nisu legalizovani. Nisam znao da se po novom Zakonu i za njih plaća porez bez obzira što oni još nisu praktično postali zvanično vlasništvo. I onda kada sam to prijavio u okviru te moje kuće, što nije ništa novo, tu stoji već sedam ili osam godina, Poreska mi je sada dala retroaktivno tih par godina koliko na tih par pomoćnih objekata u okviru kuće nije plaćeno – kaže Šapić.

Na pitanje da li državi duguje više od 20.000 evra, predsednik opštine Novi Beograd odgovara:

– Upravo sada treba da mi dođe tačna cifra i to ću naravno odmah platiti. Ne znam stvarno kolika je tačno, tek ću da vidim – kaže Šapić.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *