Afera u Peći: ALBANCI čuvaju KARIĆEVE kuće

Afera u Peći: SVI DETALJI IZ DETINJSTVA BOGOLJUBA KARIĆA

 

Albanci čuvaju Karićeve kuće

 

Bogoljub Karić živeo od sviranja gitare, ovde je prvi put sadio zelenu salatu i upoznao svoju prvu ljubav!

Ime Bogoljuba Karića i njegove porodice u Peći, prestonici Metohije, još se duboko poštuje i ceni, a komšije o Bogoljubu i njegovoj porodici imaju samo reči hvale.

Porodičnu kuću osnivača i lidera ,,Pokreta snaga Srbije“ Bogoljuba Karića danas jednog od najbogatijih i najuspešnijih Srba bilo je lako pronaći, ona se nalazi na samo šest minuta og glavne ulice u Peći.

Kuća je uredna i očuvana, a na terasi se u jednom momentu našao muškarac koji je ubrzo otišao. Afera ekluzivno objavljuje i slike kuće u kojoj je Bogoljub Karić rođen, živeo i odrastao.

Komšija Karića, koga smo zatekli na ulici, pristao je na razgovor za Aferu uz molbu da mu ne otkrivamo identitet, on ekluzivno otkriva sve detalje iz života Karića koji javnosti nisu poznati.

Naime, Karićev komšija kaže da je Bogoljub tokom detinjstva bio nestašan i nemiran, ali da niko u komšiluku nije imao problema sa njim, kao i da je u početku živeo od sviranja gitare.

-Oni su ovde imali servis za popravku mašina. Servis je bio smešten u garaži porodične kuće, a onda su prešli u muzičare, znate javnosti nije baš poznato to da je Bogoljub osim osnovne pohađao i umetničku školu. Kada je počeo da se bavi muzikom, svi su ga zvali da im svira na sva veselja bez obzira na naciju, pošto je ovde tada živelo pripadnika svih nacija. U Peći su dugo živeli otac i majka Bogoljuba Karića. A on kada je u zemlji, najmanje dvaput mesečno, u vreme vikenda, obilazio je roditelje. Bogoljubu i njegovoj braći iako su živeli i radili u inostranstvu, briga o roditeljima bila je sveta dužnost, otkriva Karićev komšija iz rodnog mesta – Peć na Kosovu.

Prema njegovim rečima Karić se baš ovde u Peći prvi put zaljubio i to u sadašnju suprugu Milanku Karić.

-Bogiju je Milanka prva ljubav, on je nju upoznao ovde u Peći tokom jedne igranke! A čuvena zelena salata koju Karić spominje na političkim mitinzima, upravo je prvo sađena ovde u dvorištu njegove porodične kuće, a pored zelene salate Bogoljubova majka je u dvorištu sadila paradajz, krastavce i luk, otkriva Karićev komšija. Ovim je prvi put javno ekluzivno razotkrivena misterija čuvene zelene salate koju je Bogoljub Karić predstavio tokom jedne kamapnje.

Porodična kuća u kojoj je Bogoljub Karić rođen i odrastao ostala je ista kao u to vreme.

-Bogoljub ništa nije menjao, niti će menjati jer ga tako, kada dođe ovde u posetu svom rodnom kraju, sve podseti na dane detinjstva i život ovde. Znate, on je ovde proveo svoje najlepše dane u životu sa svojom porodicom. Ovde je doživeo prva drugastva, izlazke, simpatije pa i ljubav svog žiovota Milanku, objašnjava naš sagovornik.

On dodaje da su šezdesetih godina braća Karić osnovala grupu Plave zvezde. Bio je to, kaže naš sagovornik, prvi vokalno-instrumentalni sastav u Peći, prve električne gitare. Grupa je, dodaje, svirala na igrankama i koncertima a organizovala je i gostovanja drugih grupa iz cele Jugoslavije u Peći.

Otkriva i to da je Bogi, kako Karića ovde iz milošte zovu, imao puno simpatija, a jedna od njih je izvesna Mila Đurović.

-Mara je bila njegova jedina prava ljubav, ali njena majka nije dozvoljavala da se oni spoje, ali je Bogoljub bio jako uporan pa je vremenom osvojio Maru ali i pobrao sve simpatije kod njene majke koja je ubrzo odobrila njihovu vezu koja je krunisana brakom. I tada je Bogi bio dečko ispred svog vremena, detalji su koje prvi put javnost saznaje o najbogatijem čoveku sa Kosova.

Karićeva majka Danica se 2011. godine zamonašila u Pećkoj patrijaršiji gde se vodi kao monahinja, ali je zbog starosti i neophodne nege sada u luksuznoj vili Karića u Beogradu.

Nedaleko od porodične kuće u kojoj je odrastao i gde su mu živeli roditelji Karić je sagradio veliku trospratnu kuću, to su možda i jedine kuće u ovom delu grada koje nisu taknute.

-Fabriku i crkvu koju je Bogoljub Karić sa porodicom tu bio izgradio su srušili tokom NATO agresije, ali njegovu porodičnu kuću u kojoj je rođen, odrastao i gde je proveo svoje detinjstvo niko ne dira, objašnjava novinaru Afere Karićev komšija iz Peći.

Bogoljub Karić rodnu kuću i Peć je napustio zbog studija, ali svoj porodični dom često posećuje, a preko svoje fondacije pomaže svima kojima može, a pre svega svoj narod sa Kosova i Metohije.

O porodičnoj imovini Bogoljuba Karića u Peći brinu njegovi prijatelji Albanci, a on i sada često posećuje svoje rodno mesto.

iZVOR: Afera.rs /Stefan Radović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *