Albanci napali srpsku novinarku u Kosovskoj Mitrovici!

Novo iživljavanje Albanaca u Kosovskoj Mitrovici!

Nakon završenog presa direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića u Kosovskoj Mitrovici, na otvorenom u Bošnjačkoj Mahali, došlo je do incidenta kada je grupa od tri mladića, od kojih je jedan govorio albanski, verbalno protestovao i fizički pokušao da krene u susret koloni vozila, na šta su ga kosovski policajci sprečili i to u više navrata.

Pokazivao je više puta sklopljene šake kao simbol orla, i verbalno se agresivno ponašao, takođe govoreći novinarki „KoSSeva“ koja je snimala „Ne snimaj“, na šta je druga novinarka ovog medija upozorila da se radi o medijskoj ekipi.

Policajci su uspeli da ga izvedu sa puta, ali je on na kraju direktno prišao novinarkama – sa „KoSSeva“ i „Radio Beograda“, a novinarki „KoSSeva“ koja je snimala incident uneo se direktno u kameru, i pokušao da prekine snimanje, odgurnuvši je rukom. Govorio je na albanskom, „ne snimaj“, „ja sam sa Kosova“, „Koji ste medij“.

Policajci u ovom delu incidenta direktno prema novinarkama nisu reagovali.

Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić oštro je osudio napad na novinare „KoSSeva“ i „Radio Beograda“.

On je naveo da je to pokazatelj da je politička klima prema Srbima i slobodnom i objektivnom izveštavanju loša, te da se neki ljudi osećaju slobodno da ugrožavaju i fizički integritet novinara.

„To šalje lošu poruku i predstavalja kontinuitet one vrste ponašanja koje smo mogli da vidimo 26. marta“, rekao je Đurić.

Dodao je da se „takvi nasilnici i huligani osećaju oslobođeno nakon što su videli da su i policajci napadali novinare“.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *