ALBANCI SAKRILI METKE KOJIMA JE UBIJEN IVANOVIĆ: Srbiji i dalje nedostupni ključni dokazi!

Od Srbije se kriju podaci o mecima kojima je ubijen lider Građanske inicijative „Sloboda demokratija pravda“.

„Oni su odmah mogli da dostave projektile ili njihovo veštačenje koje se brzo uradi. U Bogradu postoji baza podataka projektila i možemo odmah da provučemo podatke kroz nju. Do danas nismo dobili ni projektile, ni veštačenje, niti bilo kakve podatke o mecima, što je veoma neobično, kaže naš izvor.

Mile Novaković, nekadašnji načelnik Uprave kriminalističke policije Srbije, objašnjava da je veštačenje projektila kojima je neko ubijen jedan od ključnih dokaza i da se to radi odmah po zločinu.

„Za takva veštačenja je potrebno najviše nekoliko dana. Takvi podaci se odmah dostavljaju istražiteljima da bi ih koristili u istrazi. Potpuno je neuobičajeno da se tako ne radi“, navodi Novaković.
Iako su se kosovske institucije očito bavile mecima, Srbiji do danas nije dostavljen nikakav izveštaj.

Ministarstvu pravde Srbije je 9. februara 2018. preko Kancelarije Euleksa u Beogradu, dostavljen deo dokumentacije istrage ubistva Ivanovića, i to obdukcioni nalaz i zapisnik sa uviđaja.Tu dokumentaciju je Ministarstvo prosledilo Tužilaštvu za organizovani kriminal koje je ispred srpske države zaduženo za vođenje istrage ubistva.

Izvor: Kurir

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *