Ambasadore Skote, zaustavite Vreme! Suzana zašto sada ćutiš?!!

Prošle nedelje se digla takva galama i panika oko jedne potpuno benigne naslovne strane Ilustrovane politike a na slici je bio jedan rotvajler spreman da ujede sa razjapljenim čeljustima. Zbog te naslovne strane reagovao je i predsednik države i američka ambasada, a Vučićeva savetnica za medije Suzana Vasiljević je podnela ostavku u Nadzornom odboru ovog lista, iako taj odbor nema blage veze sa uređivačkom politikom. Na kraju je i glavni urednik Ilustrovane podneo ostavku, a saradnik i autor teksta Đorđe Martić nije napisao tekst u broju Ilustrovane koji je usledio.

Sada se u moru novih naslovnih strana pojavila jedna koja je zaista prevazišla sve medijske granice pristojnosti i dobrog ukusa. Prevazišli su čak i samog Vojislava Šešelja koji e poznat po tome da često nema smisla za dobar humor i da ume da se ponaša i govori kao poslednji pijanac ispred neke seoske kafane. To su naročito osetile Kolinda Grabar Kitarević predsednica Hrvatske i potpredsednica Vlade Srbije i narodni poslanik Zorana Mihajlović! Pokušajte da se setite šta je sve govorio ovaj čovek.

Ali da ćemo Šešelja braniti od te „druge Srbije“ koja je evropska, građanska, lepa i umivena za razliku od prljavih desničarskih radikala, četnika  i gibaničara, do juče je bilo teško i zamisliti. Ali nova naslovna strana nedeljnika Vreme koji je mrtav isto kao i Ilustrovana nas primorava na to. Gde je sada američka ambasada, gde je ruska, nemačka, gde su novinarska udruženja, gde je savetnica za medije predsednika republike, gde su novinari. Ljudi da li je ovo novinarstvo!? Kuda vodi ovaj nekontrolisani haos. Kakva ilustrovana, kakav Raja Rodić, Dragan Vitez J. Vučićević, Pink i ostali ovo su „najbolji“ ovo su „perjanice“ srpske novinske elite!

A evo i uvodnog teksta koji prati naslovnu stranu Vremena:

Bomba u septičkoj jami

„U SLUČAJU DODATNE DESNIČARSKE RADIKALIZACIJE ČITAVOG KONTINENTA, A ONDA I SRBIJE GDE ĆE SE VUČIĆ SVAKAKO TRUDITI DA NE IZOSTANE, SASVIM JE MOGUĆE DA ĆE ŠEŠELJ SA SVOJOM STRANKOM DOBITI ULOGU EGZEKUTORA NE SAMO POLITIČKOG, NEGO I FIZIČKOG; TO JE, UOSTALOM, I BIO DEVEDESETIH GODINA PROŠLOG STOLEĆA“, KAŽE ZA „VREME“ SOCIOLOG JOVO BAKIĆ. „MOŽEMO SE SAMO NADATI I BORITI DA DO TOGA NE DOĐE“

Vreme je da se zaustavimo! Dok nismo svi odleteli u PM!

G:K:/ AFERA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *