AMERIČKI SENATOR DANAS U BEOGRADU: Džonson donosi rešenje za Kosovo!

Trampov čovek za specijalne misije Ron Džonson danas stiže u Srbiju i sastaje se sa predsednikom Aleksandrom Vučićem. Njegova poseta, koju je Srpski telegraf ekskluzivno najavio pre desetak dana, veoma je značajna, jer je on jedan od senatora koji u Vašingtonu otvoreno gura priču o podeli Kosova i gaji otvorene simpatije prema Srbiji.

Džonson, koji je predsedavajući Podkomiteta za Evropu pri odboru za spoljne poslove u američkom senatu, dolazi kako bi pomogao nastavak dijaloga između Beograda i Prištine i glavna tema razgovora sa Vučićem biće upravo rešavanje statusa Kosova.

Trampov izaslanik i čovek od poverenja očigledno nije slučajno izabrao datum svoje posete, koja je usledila samo dan posle Vučićeve posete Kosmetu.

Džonsonov specijalni zadatak, kako saznajemo iz dobro obaveštenih diplomatskih krugova, podrazumeva između ostalog i pripremu terena za dolazak američkog predsednika u Srbiji, koji će označiti konačno rešenje kosovskog problema.

Džonson je već dolazio u Beograd u februaru, kada se sreo sa Vučićem, a krajem jula sa njim je u Vašingtonu razgovarala i premijerka Ana Brnabić.

Izvor: Republika.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *