„AMERIKA IMA JASAN STAV“: NATO doneo odluku o Kosovu!

Zvaničnica NATO-a Trejsi Njuel izjavila je da trenutno ne postoji konsenzus u tom vojnom savezu o pristupanju Kosova jer je to, kako je navela, osetljivo pitanje za neke od saveznika.

„To je komplikovano pitanje…. Da budem iskrena, trenutno u Alijansi ne postoji kolektivna saglasnost o statusu Kosova. To je i dalje osetljivo pitanje za neke saveznike koji unutar svojih zemalja imaju separatističke regione, poput Španije. Dakle, o tome nije bilo konsenzusa. Sjedinjene Države imaju jasnu poziciju, ali ne mogu više reći“ , rekla je Njuelova.

Kako piše prištinski Zeri, ona je to rekla u onlajn diskusiji o članstvu Severne Makedonije u NATO-u koju je u sredu organizovala američka ambasada u Oslu a u kojoj je jedno od pitanja je bilo vezano za moguće članstvo Kosova u NATO.

Ambasador Severne Makedonije u Norveškoj Serđim Muhamed istakao je da ta zemlja ima dobre odnose s Kosovom i da će mu pomoći u pristupanju NATO-u, ali je dodao da „postoje neke prepreke koje treba savladati tokom vremena“, prenosi Kosov onlajn.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *