ANĐUSOVE Z A J E B A V A N C I J E: Šta rade ludaci sa Tvitera u CZ-u!

Piše: Dejan Anđus

G: A, još brže ih put vodi na četvrti sprat. Poslednji je to sprat CZ-u. Tamo je ludnica. Opasana dvostrukom žicom, duplim rešetkama na spoljnim prozorima

Priča broj jedan: Sredovečna Šapčanka i neki indijanac hoće da ubiju Predsednikovu decu. Predlažu sledeće – Danila ubiti, a 17-godisnju Milicu, dete koje govori četiri jezika, silovati. Ok. Ovakva je procedura. Prvo 30 dana obaveznog minimuma u istražnom kazamatu. Zatim, uz tačku 2 (uticaj na svedoke), dodatati im i tačku 3 (mogućnost ponavljanja dela). Kome se doda tačka 3, taj ne izlazi mesecima iz pritvora. To mesecima isto zavisi. Može šest (to je optimalna i uobičajena metraža u mesecima!), ali može i godina, dve, pa i više. A, može i pet godina. U pritvoru!

Čume je bio, mislim, čak četiri. Zaboravio je i pobrkao godišnja doba. A i dan-noć teško razaznaje. Mora u školu opet da krene. Kao sedmogodišnjak. Da uči da hoda, govori, razaznaje. U pritvoru nema drveta u dvorištu. Zaboraviš vrlo brzo kako drvo izgleda. A tek auto. Zaboraviš kako ti keva izgleda.

Dalje, takvim potencijalnim ubicama-silovateljima-pedofilima, a ne zna se šta je teže delo, doda se tačka 1. A, to je moguća opasnost od bekstva. Zatim im se dopiše tacka 4. Uznemiravajući i morbidan uticaj na javno mnjenje. Dela su im takva da je to dozivotna robija. Maltene. A, dovoljan im je i opisani pritvor. Onda ih prebaciš iz civilizacije zvane prizemlje u CZ, gde borave samo probrane zvanice uz poseban tretman, na drugi sprat CZ-a. U katakombe. Bez unutrašnjeg dnevnog svetla. Samo hodnički prozor. Jedina polusvetlost koja dopire unutra. U četiri zidića. Vrlo brzo takvi završavaju na trećem spratu CZ-a, a to je bolnica. Koja je, opet, dosta specificna u odnosu na obične bolnice.

A, još brže ih put vodi na četvrti sprat. Poslednji je to sprat CZ-u. Tamo je ludnica. Opasana dvostrukom žicom, duplim rešetkama na spoljnim prozorima. Unutrašnjost je nepoznat vilajet. Mož’ im se desi da na drugom spratu budu u sobi sa opasnim likovima koji preziru baš silovatelje i potencijalne ubice dece. Mnogi su izašli odatle četvoronoške. Ma šta to značilo. A tu je za svaki slučaj i čuvena injekcija “Bonitet Depo”. Za umrtljavanje pokreta, za usporavanje mehanike, pokreta tela i mišića. Ono, svega si svestan, ali ne možeš da govoriš. A u sobi od nepunih pet metara ideš pola sata od zeleznih vrata do rešetkastih pendžera. Kao Frankenštajn. Pa da vidimo te junake i te gospođe?

Za dame je poseban ženski paviljon na drugom spratu, u kome im je posebna dobrodošlica.

Ovim šaljem poruku celoj Tviter zajednici. Posebno fanatizovanoj i našpanovanoj. Da paze šta rade. Zakoni su vrlo strogi. Posebno kad su deca u pitanju. A i visoki državni organi su veoma zaštićeni novim zakonima od morbidnih pretnji ili ucena. Ovo dvoje neće skoro kući, Šapčanka i taj. A, mislim, da može da se desi da nikad više kuću i ne vide. Kuku, kuku, lele, lele. PAMET U GLAVU, radikalni tviteraši. Pre nego što ubijete ili silujete nečiju decu.
Priča broj dva je kraća: Sedeo sam pre tri večeri u kafiću. Ja i prijateljica. Upada tip, koga često viđam tu i primetio sam ga poodavno da je agresivan i opasan po zdravlje i bezbednost. Znaju ga lokalni stanovnici kao ludaka. Ali, ludak koji ima dobar posao. Izvesni Bane „koji šeta stalno malog psa i nosi maskirne pantalone“. Tako ga opisuju i po tome znaju. Dakle, upao je u kafić, traži nekog klinca Miloša, bivšeg konobara koji sada radi u Dunav osiguranju, došao iz Brusa da kao studira. I urla „gde je, majku mu jebem, doveli ste mi ga ovde na moj prag, vodite ga odavde. Majku vam jebem, svima ću vam jebati majku, SVE ĆU VAS POBITI !“ Moja prijateljica u fras, u šoku. Kaže mi da je već pomislila da će manijak da nas sve pobije i da su joj prošla deca kroz glavu, te da je htela da zalegne. Došli su dvojica policajaca bukvalno za dva minuta, posle poziva. I… čekam rasplet. Pratimo slučaj. Taj Bane je morao momentalno da bude uhapšen. Kažem, sačekajmo ishod. Siguran sam da tu, gde ja pijem kafu, on više neće piti. Ali, da je prišao mom stolu, morao bih da … (se branim i branim one koji su sa mnom na mirnoj kafi)!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *