APEL: Prekinuti dijalog u Briselu!

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na KiM 1998-1999-2000. pozvalo je danas, povodom upada kosovske specijalne jedinice Rosu u područje hidroelektrane Gazivode, predsednika Srbije Aleksandra Vučića da prekine dijalog s vlastima u Prištini, dok Specijalni sud ne osudi vođe bivše OVK.

„Nemojmo dozvoliti da oni koji su kidnapovali i ubijali naše članove porodica i preko zločina i pogroma proglasili lažnu državu Kosovo, budu priznati od strane Srbije. Pripadnici terorističke, zločinačke “OVK“ preobučeni u specijalne jedinice ROSU, isti oni koji su oslobođeni od strane DOS-ovskog režima iz srpskih zatvora 2001. i 2002. godine, danas su upali u severni deo Kosova i Metohije i dugim cevima demonstrirali silu“, kaže se u saopštenju.

Porodice kosmetskih žrtava apeluju na državnike Srbije da ne nastavljaju dijalog u Briselu s vođama terorističke, zločinačke OVK, da im ne daju legitimitet ravnopravnih pregovarača, jer „ono što je učinjeno na početku pregovora nije samo pokopalo ubijene Srbe, već ceo srpski narod i Srbiju“.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *