ASAD SE POMIRIO SA ARAPSKIM ZEMLJAMA

АСАДОВА ИЗАВА О АРАПСКИМ ЗЕМЉАМА ШОКИРАЛА ЗАПАД: Ево шта се спрема

Сирисјки председник Башар Асад изјавио је за један кувајитски лист да је Дамаск постигао високо разумевање са арапским земљама након година непријатељства због грађанског рата који се води, преноси АП.

Башар Асад (Фото: РИА)

Интервју листу Ал Шахад објављен је јуче, а то је први интервју Асада дат медијима из неке од држава Голфског залива од 2011. године.

Асад није навео о којим арапским државама је реч, али је рекао да се спрема долазак делегације арапских и дела запаних земаља како би се обавиле припреме за поновно отварање дипломатских представништва у Сирији. Подсећамо, чланство Сирије у Арапској лиги било је суспендовано на самом почетку грађанског рата у тој земљи.

Већина арапских земаља увела је економске санкције Сирије, а Саудијска Арабија и Катар у чак помагале оружане групе које су се бориле против легалне власти Башара Асада.

Изјава Асада о томе да више арапских земаља се спрема да обнови дипломатске односе са Дамаско шокирала је многе на западу, а посебно у Американце и земље које су подржавале терористе, јер показује да се круг земаља које признају Асада за легалног и легитимног председника Сирије повећава.

PRAVDA.RS

Да ли је Путин одличио судбину Идлиба сазнајте ОВДЕ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *