(Audio)S T E N O G R A M: Evo kako je dogovarana pljačka Vučićevog miliona evra donacija

 

desnica 1

(klikni na desnica1 da bi skinuo audio zapis)

 

850 000 evra minus 100

ili

900 000 evra minus 150

Evo kako od reči do reči braća Srbi da opljačkaju i podele međusobno novac koji su dobili kao donaciju a Slovencu naprave biznis veka

 

U prošlom broju Afera je objavila kako je predsednik opštine Srebrenica Mladen Grujičić proćerdao 1.000.000 evra donacija od predsednika Srbije Aleksandra Vučića, tako što je „napumpao“cenu ruine od zgrade i kupio od Slovenca Mihe Živeca za 850.000 evra nešto što nema ni krov, ni vrata, ni prozore… Ovaj mu na dan uplate vraća 120 000 evra od koji Mladen uzima 40.000 evra, savetni Radomir Pavlović Lalo uzima 30 000 evra, drugi savetnik Desnica Radivojević 20 000 evra, Mladenov šef kabineta 10 000, i Austrijanac preko čije firme je išlo 20 000 evra.

Uostalom evo dela audio stenograma gde se sve dogovaralo, kao i bankarski računi iz kojih se vidi uplata.

Na audio snimku čuje se dolazak u Hotel In u Beogradu i nakon toga poručuje se piće. Miha govori o putu od Ljubljane prema dole, Desnica Radivojević govori da je put bio klizav da smo se namučili, Desnica i Lalo su došli preko Debelog brda a Mladen iz Šapca. Lalo govori da su on i Mladen bili kod predsednika Vučića , da im je obećao uplatu od milion evra za halu, za jednu firmu iz Osečine za proizvodnju stolica.

Desnica:Umorili smo se jebiga, tamo je klizavo u pičku materinu. Ovo preko puta ti je kafić od Đokovića, tenisera.

Miha Živec: Da treba to da završimo

Desnica: Da uozbiljimo stvar da se mi ne bi zajebavali. Imamo posla još. Ovo treba razumeti pozitivno, u interesu je jednih i drugih prema tome, bez interesa nema se završiti ništa. A i ti ako si odlučio, a verovatno si odlučio, jer da nisi, ne bi ni dolazio.

Miha Živec: Ja sam došao ako može da se dogovori da se dogovori. I da to sad završimo. Ako neće biti tako nema ni smisla da razgovorama. A tu sam zbog dogovora.

Nakon Lale Mladen se nešto nasmejao. Desnica ih požuruje da kraće vodimo razgovore jer su imali još zakazana dva sastanka. Miha Živec priča o fabrici, objasnjava kako je sve skinuto prozori vrata kablovi , sve sto je se moglo odnijeti, čak su sečeni i španeri koji su držali lukove.

 

Desnica: Pa mi smo bili tamo, obišli smo objekte, ne znam kad ste vi bili zadnji put tamo.

Miha Živec: Ja sam bio kod šefa policije i oni su našli čoveka koji je taj moj objekat obio, odneo prozore i hteo da proda. I rekao je da će ga strpat u zatvor. To je tada bilo i ako vi mislite da treba da bude u zatvoru ja ga neću branit. Ja poštujem dogovor, kako vi mislite. Oni su tada to zapečatili. Pitajte Senada, to može biti vraženo, nije problem.

Desnica: To je polupano.

Miha Živec: Jeste polupano, čak su ištemali iz zida, vrata su poskidana

Desnica: Pokrali su što su mogli pokrati

Miha Živec: I to su radili u saradnji sa ovim, portirom. To su bili aluminijumski prozori i te prozore bi valjalo vratit. Ljudi su pokvareni, ja razumem da je neko uzeo ko je sirotinja, da mu je trebalo kući, ali to da radiš ti bzvz , ja ih ne razumem. Ako mi to dogovorimo ja to vama mogu predat

Desnica: Da, ali mi onda moramo dodatna ulaganja izvršiti.

Miha Živec: Unutra su svi kablovi, tu je i trafo stanica koju sam ja lično kupio, struja ima tu i koristi je tamo još neki, ima to u ugovoru.

Desnica: Zavisi koja je stanica, 50 kilovatna košta 300 – 400 hiljada dinara.

Ovo govorim tebi, dok on (Slovenac) nije došao da znaš. To može biti sa PDV oko…, mada kad je druga ne znam ni da li ima PDV. On je rekao 900 a ti pokušaj da ga skineš na 850, vidi ovo ono, ali nemoj zatezati. Na kraju preseci i gotovo. Oće, neće! Tako da kad se pravi zapisnik, mora biti u zapisniku najpovoljnije.

Mladen: Daj da vidim, da pročitam taj ugovor ako mogu. Piše da ima krov a on je u raspadu. Kupopradajna cena nekretnine iznosi 2 miliona

Miha Živec: Sve poreze i obaveze sam izmirio kao što piše u ugovoru. Tri hektara, zemljište je čisto

Desnica: znam, videli smo to. Onaj projekat, hala je bila dve hiljade i nešto. Mladene ja mislim da ima tri i nešto hiljade pokrivene površine. 3.400, to je njegov projekat, koji mu više nije potreban ako mi kupimo.

Miha Živec: Zemljište je čisto

Desnica: znamo Miha, pusti to sada ako nešto nisi platio, platićeš.

Dalje teče razgovor oko cijene gdje on tražio 900.000 e , da će prihvatiti cijenu od 850000 e, jer je on to kupio navodno za 206.0000 km od firme u stečaju. Miha nudi cenu od 850000 e, koja se prihvata od strane Mladena i da se vrati 100.000 e.

Mladen : Mi ćemo uraditi procijenu, a Mihu kakva su tvoja razmisljanja o ceni, kako si razmišljao?

Miha Živec:: Kako sam razmišljao. Kako sam razmišljao to nije tolko bitno, na kraju ćemo kad kažemo jednu brojku i vas uvrstiti u to. Ja sam zadnji put rekao 100, kad smo bili.

Ja neću reći pod njegovim pritiskom, nego pod njegovom sugestijom da sam pristao na ono što ste vi tražili.

Desnica: Ti si rekao 100 i ja sam njemu to preneo, ja nisam ništa krio od njega.

Miha: Na kraju sam ja i pristao na to.

Ti si rekao svoje, a mi nismo ništa rekli. Ja nisam mogao sam da kažem ništa. Nisam sam, ima on tu, ima on… Pa evo on neka kaže, on je meni to telefonom rekao, a ja sam rekao tebi, nisam ništa izmislio. Evo neka on kaže…

Ovde Miha i ti moraš imati razumevanje, a i mi prema tebi. Daj da vidimo, da bi ovo stvarno moglo proći dole… da to prođe bezbolno jer on ima velike probleme. Ne mogu to ja tebi govoriti, jer ti znaš to bolje, znaš isto kao i ja.

Miha Živec: Svi smo mi odrasli ljudi…

Desnica: I ne treba da se foliramo ništa. Ti znaš da i mi moramo dosta da uložimo u tu halu, i krov i staklo i ne znam šta sve…  I da mi napravimo neku cenu… Ali na kraju imali smo i srećiu i sve da možemo to završiti.

Lolo: Ne bi sve to bilo da nije ovo sve poskidano

Miha Živec: Evo ja sam, da se ne ponavljamo sad, ja znam da ćete vi imati i puno posla i puno rada. Vi znate za onog ko prodaje uvek je malo, a onom ko kupuje uvijek je puno. Pedeset hiljada gore, dole…

Desnica: Ovo je primitivna sredina, ovde sve znači. Ali Miha ti znaš da smo mi tebi govorili da to možemo uzeti na tri ili četiri godine. I ja sam tebi rekao računicu, ti sadsa imaš tri puta veći efekat. Ako tebi neko da, koliko se sada bude mogle nategnuti 850 000 ili 900 000 ti ekonomski moožeš čudo napraviti.

Miha Živec: Ekonomski donosiš pare u banku

Desnica: Ok ali depozit je tvoj, ideš u biznis

Miha Živec: Biznis imaš ljude koji su se obogatili i oji su propali. Za 50 000 evra ja nežu propasti, a ni vi se nećete obogatiti. Ako treba još 50 da skinemo. Da rezimirimo 850 000 evra, minus 100 000 evra ili 900.000 minus 150 000 evra.

Desnica: E sada da vidimo kako ćemo to obezbediti,Mi smo dogovarali da to bude odnos 4.4.2, ali to je naš problem, da znaš ti samo. 26. Idemo na skupštinu, damo ti ugovor i odluku mi očekujemo pare iz Srbije i isti

Miha: Miha će imati pare na računu, možemo napraviti cesiju, vi ćete nam dati račun.

Desnica: Ne možemo nikako preko računa, ili da doneseš pare u torbi ili da prebaciš pare preko Austrije.

Miha: Ja ću taj dan biti u Banja Luci

Desnica: I ja ću biti i samo razmenimo naloge to je deset sekundi. Moraš da nas čuvaš kao što i mi tebe čuvamo, primitivna sredina u pičku materinu. Mi ćemo pripremiti ugovor i čekamo da skupština odobri, i datiramo ga sa datumom.

Miha: Napišite u Ugovoru da je stanje viđeno.

Desnica: Mladene, slikaj ove izvode i rešenje o kupovini, jbg mora biti dobra priprema… Slikaj i ovo i ne treba ništa više. Joooj kakav će to haos biti nisi svestan.

Miha: Ja ne želim problem kad se završi. Hoću da platim večeru i dobre ženske…  Znači vidimo se 27. 28.

Desnica: Platićeš ti, ako ti sada nismo napravili posao kao niko u životu….

U kolima kasnije kad smo otišli Mladen predložio raspodelu 40/30/10/20 i za PDV, da Miha plati firmi u Austriji. Tako je bilo Živec je na dan uplate 850 000 evra došao u Banja Luku i prebacio novac firmi u Austriji. Austrijanac je podigao novac i raspodelio braći Srbima iz Srebrenice.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *