AUSTRALIJANCI „OLADILI“ NOLETA: Strogi karantin ipak ostaje na snazi!

Vlasti u državi Viktorija kategorički odbile zahteve Đokovića da se teniserima olakša boravak u izolaciji. Pojedini igrači čak vežbaju u hotelskim sobama.

Australijan open počinje 8. februara, a strogi karantinski propisi u Adelajdu za 73 učesnika prvog grend slema sezone ostaju na snazi uprkos molbama najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića (33).

Srbin nije želeo da ćuti, pa je, kao predsednik Udruženja profesionalnih igrača (PTPA), zahtevao blago popuštanje mera da bi se teniserima olakšao boravak u izolaciji i mogućnost bolje pripreme za predstojeći turnir. Molba je upućena direktoru Australijan opena Kregu Tiliju, koji je poručio da, uprkos svemu, teniserima neće biti dozvoljeno da napuštaju hotelske sobe. Stoga, mnogi su bili prinuđeni na improvizaciju, odnosno da svoje apartmane pretvore u poligone za vežbanje. Dovitljivost na delu pokazala je Julija Putinceva, drilovanjem forhenda udarcima loptice o zid, dok je Denis Šapovalov radio na kondiciji, preskačući čunjeve u hodniku.

– Ljudi su slobodni da napišu listu zahteva, ali je odgovor ne. Znam da je bilo razgovora sa igračima zbog pravila, ali se ona primenjuju na njih, kao i na sve ostale. Bili su obavešteni o tome pre nego što su došli i to su uslovi na koje su pristali. Ovde nema posebnog tretmana jer vas virus ne tretira posebno – rekao Danijel Endruz, premijer australijske države Viktorija.

Problem je nastao nakon što su na letovima kojima su dolazili u Melburn zabeleženi slučajevi koronavirusa.

– Postoji nulta tolerancija za prekršaj protokola. To je nizak nivo, ali opasne stvari koje nećemo tolerisati. Definitivno ne od mene. Ne menjamo program – objasnila je Ema Kazar, komesarka za koronavirus karantin u Viktoriji.

(Republika)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *