Ava Karabatić: NEVINOST SAM IZGUBILA SA 16 GODINA, BIO JE NEŽAN

Mnogi misle da Ava Karabatić nema vezesa književnošću. Pogrešno! Ona je čitala Čehova, Ibzena, Krležu, Strindberga, Kiša, Rudanku. A sa dva meseca je napisala autobiografiju koja je sada hit u Hrvatskoj. Ona piše o svojim najdubljim tajnama, prvim i ostalim ljubavima. Otkriva sa kim je i kako izgubila nevinost! Ava šokira priznanjem da je imala stravstveni seks u ćeliji sa zatvorenikom. I kako se zaljubila u musicu. Za 15 danak bi trebalo da se knjiga pojavi i u srpskim knjižarama.
– Prezadovoljna sam kako je plasirana i kako se kotira moja prva knjiga „Ja, nomad“. Za sedam dana prodato je skoro celo prvo izdanje. Ono što me očekuje u narednom periodu su Bosna, Crna Gora, Makedonija i naravno Srbija… A tu očekujem da plane ceo tiraž. „Ja, nomad“ je žena koja je izvan vremena, žena koja ne podilazi nikome. Nomad na grčkom znači lutalica, a ja za sebe kažem da sam najveća lutalica, u duši posebno – kaže na početku intervjua za „Aferu“ hrvatska starleta, multimedijalna ličnost i novopečena spisateljica Ava Karabatić.

Knjiga je nastajala u najtežim trenucima tvog života. Šta ti se tačno dešavalo dok si pisala?
-Istina, knjiga je napisana za 65 dana u jednom vrlo teškom i turbulentnom periodu. Nije bilo lako, ali ja funkcionišem kada je najteže. Tada sam najjača. Teški dani su iza mene, toliko stresa, ponovno suđenje, razvod roditelja, selidba u Beograd. Ali ipak, ključni momenat se dogodio kada mi se vratio sudski proces star sedam godina. Rekla sam sebi: „E nećeš očajavati, zagrej stolicu i napred“. Upalilo je!

Koje si sve tajne otkrila u knjizi?
-U knjizi sam potpuno razgolitila sebe.To je moj život! I opet ponavljam: Bog mi je dao toliko snage i odlučnosti da kada krenem, ne stajem. Svi akteri su stvarni, ništa nisam izmislila. Mislim da je svima jasno da sam dovoljno izgrađena ličnost i nisam osoba koja preko tuđeg imena traži publicitet. Roman prati moj život od detinjstva do sada, tako da knjigu u ruke i otkrijte, saznajte sve moje tajne.

Da li knjiga koju si napisala može da služi kao priručnik mladim devojkama?
-Knjiga je ujedno i autobiografija, a napisana je i kao priručnik za mlade i perspektivne devojke.

Smatraš li da bi tvoja knjiga trebalo da se nađe među obaveznim školskim lektirama koju bi đaci u školi morali da čitaju za ocenu?
-Ovo pitanje me toliko razveselilo. Pohvala za novinara. Ne, smatram da moja knjiga ne bi trebalo da bude obavezna lektira u školama. Čitanje je ljubav i slobodni izbor. Ono što je najbitnije, knjiga pronalazi put do čitaoca, a to je najvažnije.

U knjizi si otvoreno opisala sa kim i kako si izgubila nevinost. Pa hajde, otkrij nam to ekskluzivno.
-Što se nevinosti tiče, ne volim baš da pričam o tome. Ja sam to opisala u knjizi do detalja. Reći ću vam samo da mi je bilo šesnaest godina i da je bio nežan.

Dramatično si opisala kako te je oteo jedan sportista i pokušao da te siluje. Kako se to odigralo?
Jednom me je umalo silovao jedan albanski sportista. Računate, ozbiljan čovek, poznat… Kad ono, mafijaški manijak. Sekundi su me delili od silovanja i verovatno smrti. I danas sam zahvalna Crnogorcima koji su me tada spasili. Taj deo sam napisala gotovo sa istim strahom koji sam tada osetila… Strašno je bilo.

U jednom delu knjige navodiš i da si imala seks u zatvoru, sa zatvorenikom. Kako je to bilo?
-Na izlasku iz zatvora setila sam se rečenice nekoga pesnika koju sam pročitala u srednjoj školi: „Nema veće sreće nego biti voljen od nepoznatog“ i tada sam shvatila šta ta rečenica znači!

Pre nego što je knjiga izašla nagađalo se da ćeš pisati o svom ljubavnom odnosu sa Lukom Bojovićem i njegovom hapšenju?
-Idemo na sledeće pitanje!

Šta očekuješ nadalje od knjige?
-Očekujem da će moja knjiga biti nominovana za Nobelovu nagradu. Ona je već sada pravi hit, a vreme je da žena sa Balkana dobije Nobela nakon Andrića. U međuvremenu uveliko pripremam i novi roman koji će se zvati „Sutra ću plakati“, a čije izdavanje planiram za kraj ove godine.
Stefan Radović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *