BAJAGA O ZABRANI DA PEVA U HRVATSKOJ: Valjda bih se setio da sam pevao četničke pesme, nisam toliko izlapeo!

Posle koncerta koji je održao u Varaždinu Bajaga kaže da bi svirao i u Karlovcu, kada bi ga pozvali i ako to ne bi nikome smetalo.

Navodi da cela ta priča sa otkazivanjem koncerta u Karlovcu zbog protesta veterana, nema veze ni s muzikom, a ni s njim.

„Špancirfest mi je jako draga manifestacija i ovaj grad ima istoriju i lep je. Dva puta smo svirali i ne znam koji put je bilo bolje“, izjavio je. Bajaga je, inače, na Špancirfestu već nastupao 2010. i 2015, a uoči ovogodišnjega nastupa u Varaždinu u Karlovcu je otkazan njegov najavljeni koncert i to zbog protesta hrvatskih ratnih veterana.

Upitan šta bi im poručio, Bajaga je za N1 rekao da ne bi nišra, da razume njihovo nezadovoljstvo ali i da on za to sigurno nije kriv.

Komentarišući to što tvrde da je u Kninu 1993. pevao četničke pesme, on kaže da je već mnogo puta rekao da „nikada nije pevao tu pesmu, da je nije ni čuo, a posebno je nije napisao“.

„Valjda bih se setio, nisam toliko izlapeo. Ovo sve nema nikakve veze ni sa mnom ni s muzikom, to su politički odnosi. Ja ne pratim ni u Srbiji političku situaciju, a kamoli u Hrvatskoj“, kazao je Bajaga.

Izvor: Kurir

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *