Bakir sprema novi 11. septembar!

Rušenje Svetskog trgovinskog centra i napad Al Kaide na SAD 11. septembra 2001. promenili su lice sveta.

Ubrzo nakon toga, Vašington je krenuo u lov na Bin Ladena i otpočeo je rat protiv terorizma, koji i dalje traje, ali je u ovom trenutku nekako ispod radara proces u Americi koji vode porodice žrtava i osiguravajuće kuće protiv Saudijske Arabije tražeći odštetu od 100 milijardi dolara.

Jedan od onih koji su se u trenutku napada zatekli u Njujorku bio je i profesor Darko Trifunović, tada prvi sekretar misije BiH pri UN, a u razgovoru za „Alo!” kaže da je još u maju, četiri meseca pre napada, upozorio Stejt department na „čudna dešavanja u misiji”.

– Safet Ibit Ćatović je bio prijavljen kao vojni izaslanik, iako u misiji nije postajala ta funkcija, a bio je ratni komandant „El Mudžahedina“ tokom rata u BiH. Upozorio sam Meri Embrouz iz Stejt departmenta da se čudne stvari dešavaju, ali uzalud. Na kraju se ispostavilo da su četvorica državljana BiH učestvovala u napadu 11. septembra – kaže Trifunović i nastavlja:

– Mudžahedini koje je u Bosnu doveo Alija Izetbegović su odgovorni za genocid nad Srbima, a upravo su oni učestvovali u napadu na Ameriku. Čak i u ovom trenutku teroristi se obučavaju u BiH preko lažnih udruženja lovaca i vikendom pod punom ratnom opremom „rade u planinama”. Za Bakira Izetbegovića i njegove sledbenike rat i dalje traje, poziv islamskih terorista na džihad i dalje važi i sprema se novi 11. septembar.

O tome ko je iz BiH učestvovao u napadu za SAD, profesor Fakulteta za bezbednost navodi:

Trenutno je u toku suđenje na kojem su porodice žrtava i osiguravajuće kuće tužile Saudijsku Arabiju i na kojem se traži odšteta od 100 milijardi dolara, a posebna pažnja je usmerena na terorističku mrežu u BiH i ljude koji su tamo bili trenirani. Muhamad Ata je bio jedan od glavnih terorista, obučavan je u selu Bakotić. Tu su bili Halid al Mihdari, Navaf al Hamzi, Mohamed al Kalid i Abu Zuhair Haili, svi sa pasošem BiH, tako da bi posle tužbe protiv Saudijske Arabije mogla da usledi tužba protiv BiH – navodi Trifunović, koga je u pomenutom postupku angažovala američka advokatska kuća “Kozen O‘Konor”.

O samom napadu na Njujork, Trifunović kaže:

– Krenuo sam na posao kada sam video da se nešto čudno dešava. Bio sam na Menhetnu kada je udario drugi avion. Uskoro su me pozvali i rekli da ne dolazim u zgradu UN jer se smatralo da je potencijalna meta. Nakon napada, gradonačelnik Rudolf Đulijani je pozvao strane diplomate da se prijave kako bi pomogli u verifikaciji tela i bio sam jedan od onih koji su se odazvali tom pozivu. Žrtve su bile iz celog sveta i glupo je pričati o teorijama zavere. Jedino, da su avioni kojim slučajem udarili pola sata kasnije, bilo bi mnogo više žrtava.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *