BASTAĆ OPLJAČKAO GRAĐANE ZA 4 MILIONA: Budžetska inspekcija otkrila trošak za nepostojeći posao!

Opština Stari grad, na čijem je čelu Marko Bastać, dala je 3.928.511,56 dinara za usluge gerontodomaćica, ali nema dokaza da su te usluge u celosti i izvršene, pokazao je izveštaj Službe za budžetsku inspekciju, saznaje Kurir od izvora iz opštine.

I ne samo to, opština Stari grad uopšte nema nadležnost da organizuje poslove pružanja pomoći u kući starim licima, dodaje naš izvor.

Opština Stari grad potpisala je dva ugovora sa agencijom „Nana“ – 2017. u iznosu od 3.000.000 dinara i 2018. u iznosu od 2.999.080 dinara, za usluge pružanja pomoći u kući starim i iznemoglim licima u zadovoljavanju njihovih osnovnih životnih potreba. Međutim, navodi izvor upućen u celu priču, od 5.999.080 dinara, koliko iznosi vrednost oba ugovora, inspektori su utvrdili da za čak 3.928.511,56 dinara nema dokaza da je usluga u celosti izvršena u ugovorenom obimu.

– Budžetska inspekcija, koja je češljala poslovanje opštine, utvrdila je da za oko četiri miliona dinara za usluge gerentodomaćica, nema dokaza da su one zaista i izvršene u ugovorom obimu – kaže izvor Kurira i dodaje:

– Opština nije pružila dokaze o vremenu, danu i času, kad su gerontodomaćice korisnicima pružale usluge, ne postoji pismena potvrda korisnika usluga da su im pružene usluge, niti postoji dokaz o vrsti pruženih usluga: pomoć u nabavci životnih namirnica, pomoć u održavanju lične higijene, pomoć u održavanju higijene odevnih predmeta i posteljine, pomoć u održavanju higijene stana.

Dragan Dobrašinović iz Koalicije za nadzor javnih finansija kaže da je logičan nastavak ove priče krivična prijava protiv odgovornih.

– Ako je to tačno, to je stvar za krivičnu prijavu, koju treba da podnese budžetska inspekcija. To je novac građana Srbije i mora da se vidi na šta je otišao. Odgovorni treba da budu krivično procesuirani – kaže Dobrašinović za Kurir.

Izvor: Kurir

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *