BEDNIK: Ovo je srpski policajac koji je radio za Hrvate!

OPASNE IGRE! RASTURENA ŠPIJUNSKA MREŽA: Ovo je srpski policajac koji je radio za Hrvate!

Foto: Printscreen Facebook

OBAVEŠTAJNI UDAR NA BEZBEDNOST SRBIJE

OPASNE IGRE! RASTURENA ŠPIJUNSKA MREŽA

Bedno… BIA podnela krivične prijave protiv Nikole Kajkića i Dražena Letića zbog špijunaže. Bivši pripadnik srpskog MUP samo jedan od saradnika koji je radio po nalozima pripadnika hrvatskih bezbednosnih i političkih struktura.

Srpske obaveštajne službe otkrile su još jednu špijunsku mrežu koja je korišćena protiv nacionalne bezbednosti Srbije, a u korist Hrvatske!

Bezbednosno-informativna agencija podnela je krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici protiv Nikole Kajkića i Dražena Letića zbog krivičnog dela špijunaže. Letić je, kako je upozorila BIA, samo deo saradničke mreže u kojoj je više državljana Srbije, a nju je tokom prethodnih godina oformio i koristio Kajkić.

Dražen Letić: Radio za Hrvate
DRAŽEN LETIĆ: RADIO ZA HRVATEFOTO: PRINTSCREEN FACEBOOK

U službi SOA

BIA saopštava da je prikupila podatke koji ukazuju na sumnju da se Dražen Letić, bivši pripadnik MUP Srbije, svesno, tajno i organizovano na teritoriji Srbije angažuje na prikupljanju informacija koje imaju obaveštajni karakter. To je, prema saopštenju BIA, radio u sprezi sa još nekoliko osoba koje se nalaze u prikrivenoj službi Sigurnosno-obaveštajne agencije (SOA) Hrvatske, i to uz materijalnu nadoknadu, po nalozima pripadnika hrvatskih bezbednosnih i političkih struktura.

Prema podacima BIA, Letić je ove informacije prenosio hrvatskim obaveštajnim činiocima i pomagao im u aktivnostima koje su oni usmeravali na ugrožavanje nacionalne bezbednosti Srbije, međunarodno-političkih i ekonomskih interesa naše zemlje.

Regrutovao... Nikola Kajkić
REGRUTOVAO… NIKOLA KAJKIĆFOTO: PRINTSCREEN

Vrbovao ih Hrvat

– Letić je deo saradničke mreže sačinjene od više državljana Srbije, koju je tokom prethodnih godina oformio i koristio Nikola Kajkić, rođen 1973. godine, državljanin Hrvatske, inspektor u Odeljenju za terorizam i ekstremno nasilje u Policijskoj upravi vukovarsko-sremskoj, predsednik Nacionalnog sindikata policije Hrvatske, za prikupljanje obaveštajnih informacija, za vrbovanje osoba sa ovih prostora za saradnju s hrvatskim pravosuđem, kao i za dolaženje do dokumentacije koja bi bila zloupotrebljena u spoljnopolitičke svrhe, u cilju diskreditacije Republike Srbije – saopštila je BIA.

Kajkić je svojevremeno, kako navodi BIA, u periodu najintenzivnijeg korišćenja Letića u obaveštajne svrhe, obavljao i funkciju šefa hrvatskog istražnog tima za ratne zločine. Namera je bila, navodi BIA, ponovno pokretanje istražnih radnji u vezi s ratnim zločinima, počinjenim protiv osoba hrvatskog porekla u periodu građanskog rata u Hrvatskoj, a naročito u slučajevima koji su već okončani pravosnažnim presudama Posebnog odeljenja za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu.

Aleksandar Vulin

DOKAZ DA SRBIJU IMA KO DA ČUVA

Ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže za Kurir da je ovo jedan u nizu dokaza da Srbija ima svoje čuvare.

FOTO: BETA

– Čestitam direktoru Gašiću na odličnoj akciji. Ovo je još jedan dokaz da našu zemlju ima ko da čuva. Očekujem da će u narednih nekoliko dana uslediti napadi na čelne ljude našeg sistema bezbednosti, odbrana Srbije se ne prašta – poručio je Vulin.

Dražen Letić pao s drogom

UHAPŠEN ZBOG 600 KG KOKAINA

Letić je 13. jula 2019. uhapšen u međunarodnoj policijskoj akciji Srbije, Hrvatske, Češke i Švajcarske u svojstvu pripadnika međunarodne organizovane kriminalne grupe predvođene američkim državljaninom Majklom Dokovićem, pravo ime Iljmija Frljučkić, prilikom pokušaja krijumčarenja 600 kilograma kokaina vrednog oko 18 miliona evra iz Urugvaja u Švajcarsku.

Za razliku od Letića, Nikola Kajkić trenutno je nedostupan istražnim organima Republike Srbije i nalazi se van granica naše zemlje.

POKUŠAJI OBAVEŠTAJNOG PRODORA ZAGREBA

  • 1995. (tokom akcije„Oluja“) – bivši član SDSS Mirko Rašković bio je uticajni hrvatski špijun u Republici Srpskoj Krajini (RSK): prikupljao je podatke prema nalogu hrvatske tajne službe i uticao na srpske političke i vojne strukture da menjaju odluke opasne po Hrvatsku
  • 2001 – uhapšena je bivša službenica analitike BIA Marica Lončar pod sumnjom da je hrvatski špijun: teretila se da je iz prostorija tajne policije iznela poverljivi dosije pod nazivom „Hrvatska tajna služba“
  • 2016 – priveden je penzionisani oficir nekadašnje Vojske RSK Čedo Čolović: optužen je za špijunažu u korist Hrvatske, ali se ubrzo nagodio s tužilaštvom i osuđen je na kaznu zatvora od tri godine
  • 2019 – objavljen je snimak na kojem potpukovnik Vojske Srbije Z. K. prima novac od agenta ruske vojne obaveštajne službe GRU Georgija Klebana: naše službe obrađuju Z. K. od 2012. godine zbog veza s hrvatskim obaveštajcima

Kurir.rs/I. Kljajić – K. Vasković/Foto: Facebook Printscreen

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *