Beli Preletačević – poslednja karta u špilu DOS -a

Da li će Soroš još jednom poraziti Srbiju žutom patkom i belim odelom

Piše:Stela Pecarski

U prošlom broju „Afere“ pisali smo o metodama Srđe Popovića, vođe nekadašnjeg „Otpora“ koji je u poslednje vreme ponovo aktivan u Srbiji.

Kada ga je Zapadna agentura poslala u Beograd dala mu je zadatak da ponovo pripremi haos i nerede na ulicama na sam dan izbora. Međutim, Srđa je uvideo da od dosovskih kandidata „nema ‘leba“ i da nisu u stanju da animiraju narod. Odlučio se da otrkije poslednju kartu – Belog Preletačevića, na prvi pogled samo običnog šaljivdžiju iz Mladenovca.

Srđa Popović je još pre dve godine javno rekao: „Srbiji treba neka kul organizacija. Svi hoće u kul pokret. Humor i ismevanje uklanjaju strah i ruše režim.“ U javnost je dospeo podatak da je Popović tada već započeo saradnju sa voditeljem Kesićem i urednicima portala Njuz.net.

Sva istraživanja pokazala su da Vučić ubedljivo pobeđuje u prvom krugu. Tada je doneta odluka da se aktivira Luka Maksimović alijas Beli Preletačević, koji će motivisati oko 150 000 apstinente da izađu na birališta i time možda obezbediti održavanje drugog kruga.

Naš izvor iz Maksimovićevog izbornog štaba priznaje: „Mi se sada sprdamo da bismo postigli izlaznost, a u drugom krugu pozvaćemo glasače da podrže opozicionog kandidata ko god on bio.“

Ko je Beli Preletačević?

Kada je nakon lokalnih izbora Beli Preletačević osvojio 20% glasova Mladenovčana mnogi su se zapitali ko je ovaj momak i da li je nečiji projekat?!. Odgovor je usledio brzo kada je Beli podržao proteste Žute patke i aktivno učestvovao na njima.

Nakon što se pohvalio slikom sa pokojnim Zoranom Đinđićem saznaje se da je Beli „dete“ Demokratske stranke i da je pre nego što je počeo da se ruga partijskom sistemu bio aktivan politički u redovima tzv. “Žutih kmera”.

Luka Maksimović, samozvani Beli, navodno ismeva partijski sistem ali ne protivi se da mu DOS-ovske partije skupljaju potpise za predsedničku kandidaturu.

Srđa Popović i njegovi nalogodavci pokušavaju da igraju na nezadovoljstvo i revolt naroda koji je nezadovoljan već godinama lakrdijom na srpskoj političkoj sceni i spreman da iz inata glasa za zaista stvarnog cirkuzanta, ne sluteći da iza toga stoji ozbiljan projekat.

U prilog tome govori i činjenica da su mediji prozapadne orijentacije počeli bukvalno iz minuta u minut da izveštavaju o detaljima kandidature Belog Preletačevića, čime ga direktno stavljaju u fokus interesovanja glasača.

Potpise za predsedničku kandidaturu podneo je i policajac iz Kruševca, Predrag Vučetić, čija se grupa građana zove „Bela lađa“ i koji takođe pokušava da na sarkastičan način ponudi kritiku u društvu. Ali o Predragu Vučetiću nećete ništa čuti u medijima jer on nije projekat zapadnih službi.

Jednom prilikom Popović je, gostujući na “TEDX konferenciji”, rekao da je humor najjače oružje građanskih pokreta “naročito kada se suprotstavljate velikim i jakim ljudima”.

On je još dodao: “Ako ste ozbiljan revolucionar, vaše šanse da uspete su oko 26 odsto. Ako ste smešni, vaše šanse da uspete su dvostruko veće. Ovi smešni ljudi znaju šta rade i uopšte nisu smešni.”

Pitamo se da li će Srbiju još jednom Soroš poraziti žutom patkom i belim odelom?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *