Beograđanka uhapšena po poternici Italije: Prala novac za mafiju!

Ivana Ivanović (46), Beograđanka koja je u Crnoj Gori uhapšena po poternici Italije pod sumnjom da je deo kriminalne grupe koja se bavila ilegalnim klađenjem, izručena je iz Podgorice u Rim.

Sumnja se da je ona prala novac za italijansku mafiju kupovinom nekretnina u Beogradu i da nije bila jedina u tom krijumčarskom lancu iz Srbije i Crne Gore.

  • Ivanovićeva je imala zadatak da deo novca zarađenog onlajn klađenjem u Italiji uloži u kupovinu nekretnina u Srbiji i Crnoj Gori – kaže izvor iz policije.
  • Po nalogu srpskog tužilaštva, za sada su joj zaplenjena dva stana, a osumnjičena je i da je u Italiji utajila oko 60 miliona evra poreza.
  • Tužilaštvo je donelo naredbe o zabrani raspolaganja za dva njena stana površine 136 i 200 kvadratnih metara. Nadležni istražni organi sa poreskom policijom na čelu blokirali su i rad 23 strane kompanije i 15 kompanija koje posluju na teritoriji Italije. Zaplenjene su i brojne nekretnine i vozila, a na bankovnim računima zamrznuto je više od 723 miliona evra. Ivanovićeva je osumnjičena da je deo kriminalne grupe koja je nezakonitim klađenjem u Italiji utajila prihod u iznosu od 3,2 milijarde evra i poreza od 60 miliona evra – dodaje izvor iz istrage.

Kako prenosi portal Calabrianews, ekstradicija je izvršena avionom, a nakon dolaska na aerodrom Ivanovićeva je odvedena u zatvor u Rebibiji, čime je izvršen nalog za hapšenje koji je u novembru 2018. godine izdao tužilac iz Kalabrija.

Podsetimo, Ivanovićeva je i početkom avgusta hapšena zbog sumnje da je počinila krivična dela „članstvo u kriminalnoj organizaciji Ndrangeta i nezakonito klađenje“. Italijansko pravosuđe za ista dela teretilo je i njenog supruga, koji je usled nedostatka dokaza pušten da se brani sa slobode.

  • Inače, srpsko Tužilaštvo za organizovani kriminal učestvovalo je u akciji više zemalja pod rukovodstvom italijanskog tužioca za borbu protiv mafije, u kojoj je zbog pranja novca stečenog ilegalnim klađenjem uhapšeno 68 ljudi, među kojima je i srpska državljanka, prenosi portal Calabrianews.it.
  • Izvor: Republika.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *