Besplatni pregledi u Rakovici

Dom zdravlja Rakovica organizuje u okviru manifestacije ”Dani zdravlja u Rakovici”, besplatne preglede. Poziv je upućen svim damama sa opštine Rakovica (nije obavezno da imaju karton u Domu zdravlja Rakovica) da u subotu, 11. marta 2017. godine  od osam do 16 časova, obave BESPLATNE PREGLEDE DOJKI. Besplatni pregledi će se vršiti na punktu Kanarevom brdu (ul. Srpskih udarnih brigada 6), uz važeću zdravstvenu ispravu.

Procedura podrazumeva manuelni pregled dojki, a ukoliko se za tim ukaže potreba ili su pacijentkinje u starosnoj dobi za zakonom predviđen skrining (od 50 do 69 godina), istog dana će se obaviti mamografsko snimanje ili zakazati ultrazvučni pregled.

Takođe Dom zdravlja Rakovica poziva žene iz ciljne grupe za skrining, ako nisu u mogućnosti da dođu u subotu, da se jave Službi ginekologije i zakažu svoj pregled za termin koji bi im odgovarao. Zainteresovane dame mogu pisati na imejl dzr.ginekologija@gmail.com , ili pozvati telefonom na broj 011 3052-000.

Pregled oduzima samo nekoliko minuta, a od izuzetnog je značaja, jer omogućava rano otkrivanje eventualnih promena,što daje mnogo bolju kasniju prognozu i veće su mogućnosti lečenja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *