BIO JE UZ ARKANA KADA SU GA UBILI, RANIO JE UBICU U INTERKONTINENTALU: Ko je Zvonko Mateović koji je uhapšen u velikom udaru srpske policije na mafiju!

Srpska policija danas je upala u nekoliko stotina kuća i stanova i uhapsila desetine osumnjičeni, a među njima je i Zvonko Mateović.

Zvonko Mateović je bio telehranitelj Željka Ražnatovića Arkana i sa njim je bio u hotelu „Interkontinental“ kobnog 15. januara kada je ubijen.

On je, prilikom atentata na Ražnatovića u hotelu „Interkontinental“ u Beogradu 2000. godine, ranio Dobrosava Gavrića, koji je kasnije pravosnažno osuđen na 30 godina zatvora kao izvršilac ubistva, ali je nedostupan pravosudnim organima Srbije.

Brat Dalibor mu je ubijen pre nekoliko godina u Beogradu, a verovalo se da je likvidiran greškom i da je prava meta upravo bio Zvonko. Svojevremeno je oslobođen za iznudu.

Poslednji put u javnosti je viđan na sahranama ljudi iz okruženja Luke Bojovića, koji su likvidirani prošle godine.

Zvonko Mateović, podsetimo, saslušavan je tokom postupka za ubistvo u Interkontinentalu kao ključni svedok trostrukog ubistva. On je na sudu prepoznao Dobrosava Gavrića kao ubicu Željka Ražnatovića Arkana, Milenka Mandića i Dragana Garića.

Zvonko Mateović je 2001. na suđenju izjavio da je „Dobrosav Gavrić ubio Arkana, Milenka Mandića i Dragana Garića. Gavrić je sve vreme sedeo iza separea u kojem su sedeli Arkan, Mandić i Garić, a ja sam bio ispred Cecinog butika. Oko 17 časova čuo sam pucnje i video Gavrića kako puca Mandiću u glavu, dok je Arkana usmrtio pre toga. Garić je počeo da beži i Gavrić je tada ispalio dva hica u njega“ – rekao je Mateović i dodao da je „odmah nakon toga iz vatrenog oružja pogodio Gavrića“.

Izvor: Kurir

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *