Bivši predsednik završio na psihijatriji!

Za bivšim predsednikom SCG Crna Gora raspisala međunarodnu poternicu zbog malverzacija s nekretninama u Budvi.

Svetozar Marović, bivši visoki funkcioner vladajućeg DPS i nekadašnji predsednik državne zajednice SCG, za kojim je Crna Gora raspisala međunarodnu poternicu, još se nalazi na lečenju u Institutu za mentalno zdravlje u Palmotićevoj ulici u Beogradu, saznaje Kurir.

Marović, kako kaže naš izvor, pokušava da dobije srpsko državljanstvo kako bi se spasao zatvora u Crnoj Gori.

Inače, Marović, koji se tereti da je kao šef kriminalne grupe oštetio budžet za nekoliko desetina miliona evra, ima ozbiljne psihičke probleme i pod nadzorom je u ovoj ustanovi već skoro dva meseca, tvrdi za Kurir njegov advokat Zdravko Begović.

Inače, poternica je za njim raspisana zato što se nije odazvao na izdržavanje zatvorske kazne u Spužu.
– Svetozar je prvo bio u privatnoj klinici Ostrog, pa onda u bolnici „Sveti Sava“, a sada je u Institutu za mentalno zdravlje u Beogradu. On je tamo već skoro dva meseca i ima probleme psihičke prirode – reč je o nekoj vrsti depresije. Prepisana mu je određena terapija i non-stop je pod nadzorom lekara specijalista. To je sve što mogu da kažem o njegovoj bolesti – priča Begović.

Povodom spekulacija da je Marović u međuvremenu zatražio srpsko državljanstvo i da mu je Srbija navodno obećala da ga neće izručiti dok se ne oporavi, Begović odgovara:

– O tome ništa ne znam, ali smatram da bi to bilo i humano i ljudski. Mi smo u redovnoj komunikaciji, ali što se tiče državljanstva, nikada od njega nisam čuo tako nešto – dodaje Marovićev advokat.

Prema sporazumu o priznanju krivice, Marović treba da odleži tri godine i 10 meseci zatvora i plati skoro 1,2 miliona evra zbog malverzacija s opštinskim nekretninama u Budvi.

Izvor: Kurir

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *