BLOGER RAZOTKRIO ĐILASA: Otimao od građana, pa kupovao lažna međunarodna priznanja

Dragan Đilas je, kao gradonačelnik Beograda, 2009. godine kršeći sve međunarodne deklaracije o ljudskim pravima po hitnom postupku raselio Rome koji su živeli u nehigijenskom naselju kod „Belvila“, a sve za potrebe Miškovićevih građevinskih poduhvata po glavnom gradu, piše na svom blogu poznati srpski bloger Amitz Dulniker.

On navodi da je Đilas zatim izdvojio iz kase grada Beograda 73.000 evra za plaćeno otvoreno pismo koje su objavili srpski mediji, a kojim se on prepucavao sa tom, najznačajnijom međunarodnom organizacijom koja se bavi ljudskim pravima. Da bi na kraju celog cirkusa tri godine kasnije, on lično, a i grad Beograd dobili nagradu „European Bussiness Asembly“ za savršeno urađenu inkluziju Roma.

– Problem sa tom nagradom je to što je ovog leta utvrđeno da je to još jedna u nizu prevara sa izmišljenim organizacijama i nagradama koje dobitnici plaćaju da bi mogli da se hvale “međunarodnim priznanjem” u svojim državama, o čemu su „Tajms“ i „Dejli Mejl“ pisali ove godine. Ukratko, ukrajinski biznismen Anton Savov i njegov sin Ivan Savov su 2000. godine u Oxfordu registrovali firmu zvučnog imena „European Business Assembly“ da bi 2007. godine ustanovili razne međunarodne nagrade sa ciljem da ih prodaju pre svega liderima i političarima zemalja istočne Evrope i Azije kojima takve nagrade služe za potrebe popravljanja ličnog PR-a – navodi bloger.

On objašnjava da je ceo sistem funkcionisao tako što bi svake godine iz kompanije „European Business Assembly“ na nekoliko hiljada adresa poslali obaveštenje o nominaciji za nagradu i svako ko bi uplatio 9600 funti bi istu i dobio.

– Tako se Dragan Đilas te 2012. za 9600 funti okitio nagradom ukrajinskog biznismena stacioniranog u Oksfordu za najboljeg menadžera koji upravlja gradom, a sve zbog „odlično sprovedene inkluzije“ Roma 2009. godine – navodi Dulniker.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *