Bogdanović progovorio o neuspehu u Kini: O Vasi, Đorđeviću, pritisku, Nedoviću i Kaliniću…

Bek reprezentacije Srbije Bogdan Bogdanović i najbolji strelac nedavno završenog Svetskog prvenstva prvi put posle neuspeha u Kini progovorio je o razočarenju u Kini, nepozivanju Nedovića i Kalinića i odlasku Aleksandra Đorđevića sa mesta selektora.

– Nesrećne okolnosti, možda nam ni organizacija nije išla na ruku, i sistem takmičenja je bio novo iskustvo. Zatim i pritisak favorita od samog početka, ne znam da li je iko u istoriji košarke bio favorit ispred SAD… Ne mogu da nađem konkretan jedan razlog, ali ni mi nismo zadovoljni rezultatom. Dok pobeđuješ, onda ne osećaš pritisak. Desila se Španija, nadmudrili su nas tu utakmicu, odigrali iskusnije i zrelije. I dalje mislim da kvalitetom nisu bolja ekipa, ali u toj utakmici i na SP su dokazali da su najbolji. Posle tog poraza se desilo ono „i mi možemo da izgubimo“- rekao je Bogdanović za „Sportklub“.

Srbija je delovala nadmoćno sve do poslednjeg meča u grupnoj fazi takmičenja kada je doživljen hladni tuš u duelu sa Španijom.

– Jako je teško bilo posle tog meča. Nesrećan Vasin slučaj… On je momak to izdržao fenomenalno, oduševljen sam kako je izneo ono što mu se događalo, muški se borio i ni u jednom trenutku nije iznosio to, davao je sve od sebe… Nije nam prijalo ni putovanje (do Donguana), spremali smo se za Šangaj, cela ta promena plana, previše smo razmišljali unapred, što je uticalo na ekipu. Mislio sam da ćemo se protiv Argentine trgnuti kao tim – znali smo da su ozbiljni, znali smo šta nas čeka i da su nezgodni i namazani. To su pokazali, a mi nismo uspeli da im odgovorimo – dešava se i to, ne treba nikoga pojedinačno kriviti, timska je odgovornost za poraz, moramo što pre da ga zaboravimo- rekao je najbolji strelac prvenstva u Kini.

Aleksandar Đorđević posle pet godina i tri srebrne medalje neće više biti selektor Srbije.

– On nam je uvek ulivao mnogo samopouzdanja, „palio“ nas je i imao je neverovatnu energiju, zahvalni smo mu na svemu što je uradio, mlađima je dao prostor i slobodu, pustio nas je da uživamo u reprezentaciji. Napravio je kulturu, svima je lepo da dođu i da uživaju- rekao je as Kingsa.

Nepozivanje Nemanje Nedovića i Nikole Kalinića izazvalo je polemike u javnosti, a Bogdanović kaže da se sada treba okrenuti budućnosti.

– To je trenerova odluka, on je imao svoju viziju, a mi kao igrači ne možemo da menjamo i da utičemo na njegov način rad i na to što je on zamislio. Sad posle poraza oni fale, nedostajali su nam i ovako, ali nezahvalno je sada pričati – ima i drugih igrača, onih koji su se povredili… Ne treba izdvajati nikoga, a oni koji nisu pozvani ove godine treba da shvate da je to ove godine i da gledaju dalje u budućnost, treba da igraju sa mnom i sa ostalim saigračima- rekao je Bogdanović za „Sportklub“.

Izvor: Republika.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *