BOKI 13 OSTAJE U PRITVORU JOŠ 30 DANA: Jovanovskom produžen boravak u zatvoru!

Sud u Skoplju produžio je na zahtev tužilaštva pritvor na još 30 dana optuženima u slučaju „Reket“, makedonskom šoumenu Bojanu Jovanovskom, zvanom Boki 13, i biznismenu Zoranu Milevskom, koji su od biznismena Jordana Kamčeva iznudili više od milion evra u zamenu za oslobađanje od pritvora, prenosi portal Plusinfo.

Nakon objavljivanje audio snimaka telefonskih razgovora između Jovanovskog i Kamčeva na italijanskom portalu „Verita“, javnost je saznala da je u ceo slučaj umešana i šefica Specijalnog tužilaštva u Skoplju Katica Janeva. Ona je u jednom od telefonskih razgovora rekla Kamčevu „da ne brine i da će sve biti ok“.

Inače, na osnovu pravila rada Specijalnog tužalaštva, jedino Janeva može da odobri rešenje o oslobadanju od pritvora optuženih u slučajevima koje vodi ovo tužilaštvo.

Jovanovski i Milevski su optuženi za primanje nagrade za protivzakonski uticaj, dok je Boki 13 optužen i za pranje novca. Istraga u slučaju „Reket“ je u toku i očekuje se njeno proširenje.

Danas je u skopskom tužilaštvu saslušan tužilac iz Specijalnog tužilaštva Lile Stefanova, koja je prošle nedelje izjavila da se nije složila sa šeficom tog tužilaštva Janevom u vezi oslobadanja Kamčeva iz pritvora.

Na saslušanje u skopskom tužilaštvu treba da se pojavi i Janeva, ali kako navode makedonski mediji, ona još nije dobila zvaničan poziv.

Izvor: Kurir

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *