BOMBA BAČENA NA KOŠARKAŠA BILA JE NAMENJENA OVOM KRIMINALCU!

BOMBA BAČENA NA AUTOMOBIL NAŠEG POZNATOG KOŠARKAŠA, A BILA JE NAMENJENA OVOM ČOVEKU: Meta je bio kriminalac i robijaš, a ovi neverovatni detalji tek sada su isplivali u javnost i MNOGE ŠOKIRALI!

Foto: Vladimir Šporčić

ROBIJAO ZBOG DROGE

BOMBA BAČENA NA AUTOMOBIL NAŠEG POZNATOG KOŠARKAŠA, A BILA JE NAMENJENA OVOM ČOVEKU: Meta je bio kriminalac i robijaš, a ovi neverovatni detalji tek sada su isplivali u javnost i MNOGE ŠOKIRALI!

CRNA HRONIKA 09.08.2018. 07:40h

BEOGRAD – Aleksandar Š. (33) je, kako se veruje, bio prava meta bombaškog napada u nedelju ujutro, u Ulici Rajka od Rasine, u kome je oštećen automobil bivšeg košarkaša Vukašina Vuleta Avdalovića. On je čim je izašao iz zatvora, gde je robijao zbog droge, otišao u Italiju i opljačkao juvelirnicu.

 

Policija pokušava da identifikuje maskiranu osobu koja je bacila bombu na Čukarici, u kojoj je stradao samo automobil. Tek hapšenjem bombaša biće poznato da li je meta bio košarkašev sused, i to možda zbog plena iz pljačke zlatare pre skoro dve godine u Milanu.

 

FOTO: VLADIMIR ŠPORČIĆ

 

Komšija nekadašnjeg plejmejkera Partizana u Srbiji je hapšen 2011. godine, kada je imao 26 godina, i to kao član bande koju je policija sumnjičila za seriju razbojništava, u kojima je plen bio 250.000 evra, i trgovinu drogom. Aleksandar Š. je tada više bio logistička pomoć u pljačkama, ali je bio glavni za trgovinu drogom jer se sumnjalo da je upravo on ostale članove grupe snabdevao drogom koju su oni preprodavali.

 

 

Posle pritvora pušten je da se brani sa slobode, i upravo zbog trgovine drogom osuđen je na tri godine zatvora. Na odsluženje kazne, u Zabelu upućen je 2014. godine. Međutim, pušten je sredinom 2016. godine, nakon što mu je smanjena kazna, i to za sedam meseci.

 

FOTO: VLADIMIR ŠPORČIĆ

 

„Po svemu sudeći, čim je izašao iz zatvora, otputovao je u Italiju, gde je rešio da znanja stečena dok je bio logistika pljačkašima, proširi i sam učestvuju u razbojništvu. I dok su njegovim prijateljima u Srbiji bili na meti banke i pošte, neretko i prigradske, on je odlučio da na bogatom severu Italije, u Milanu, opljačka zlataru“, kaže sagovornik upoznat sa slučajem.

 

Juvelirnica „Eleuteri“ opljačkana je 21. septembra 2017. godine, i to po načinu po kome je u svetu postala poznata banda sa ovih prostora „Pink panter“.

Italijanska policija utvrdila je da su Aleksandar Š. i Uroš I. ukrali dragulje tako što se jedan od njih, uglađen, predstvaljao kao kupac.

 

 

Dok je pričao na engleskom jeziku, prodavačica je otišla u pomoćnu prostoriju da uzme nakit. Pljačkaš je krenuo za njom, napao je i vezao, a zatim je sa saučesnikom spakovao zlato i dragulje i pobegli su.

 

Razbojništvo su snimile sigurnosne kamere, a pljačkaši su identifikovani na osnovu otisaka stopala, s tim da je u tome pomogla i prodavačica iz Hrvatske, koja je policiju usmerila u kom pravcu, tačnije, na kom govornom području da traže bandite, jer su pred njom izgovorili „čekaj“.

 

Italijanski istražitelji navodno su rasvetlili tu pljačku, ali je Aleksandar Š. već bio u Srbiji, gde je priveden, i da bi bio osuđen trebalo je da pravosuđe sa Apenina našem ustupi predmet. Pljačkaši su identifikovani, ali nije poznato gde je ukradeni nakit. I tada se sumnjalo da su imali pomagača, a pitanje je kako su podelili zlato i dragulje.

 

FOTO: VLADIMIR ŠPORČIĆ

 

Pitanje je da li je ukradeni nakit u Milanu bio jedini plen pljačkaškog tandema ili grupe, ili su možda orobili još neke juvelirnice u Italiji, ali i drugim državama Evropske unije.

 

„Ako je Aleksandar Š. zaista bio meta bombaškog napada, verovatno je to zbog neravnomerne podele plena-novca. A bacanje bombe na automobil ispred zgrade je, najblaže rečeno, upozorenje onome ko nije ispoštovao dogovor, da vidi šta mu tek sleduje ako ne ispuni svoje obaveze“, konstatuje izvor.

 

 

Napadnut pljačkaš zlatare u Dubaiju

 

Na meti još neidentifikovanog atentatora, 31. oktobra 2015, bio je i nekadašnji “Pink panter” Mladen Lazarević, pljačkaš zlatare u Dubaiju. Lazarević je u sačekuši prošao samo sa povredama, a verovalo se da motiv napada treba tražiti u neraščišćenim računima sa nekadašnjim drugovima sa kojima je pljačkao draguljarnice. Navodno, Lazarević je otkucao nekadašnje saučesnike, koji su mu iz zatvora poručili da će mu se osvetiti. Interesantno je da je dve godine pre tog napada ispod džipa njegove supruge Bojane, takođe članice bande, nađena eksplozivna naprava koja nije eksplodirala.

 

(Kurir.rs/Blic, A.A./Foto: Vladimir Šporčić)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *