Borko Stefanović: Proširiti opoziciono okupljanje

Predsednik Levice Srbije Borko Stefanović izjavio je da je neophodno sačuvati koaliciju koja je na beogradskim izborima podržala Dragana Djilasa, ali i proširiti opoziciono okupljanje.

„Potebno je napraviti čvršći savez od koalicije. One snage koje ne budu zajedno sa nama neće dobro proći na izborima pod ovim užasnim uslovima“, rekao je Stefanović za portal Komentar-pres upitan da li koalicija oko Djilasa ima potencijal da okupi celu opoziciju.

On je kazao da je u situaciji kada vlast „davi“ zemlju i „ukida sve slobode“, kad „izmišlja“ još jednu rekonstrukciju da „zamažu oči pred kolapsom životnog standarda i praznim novčanicima gradjana“, besmisleno misliti da gradjani žele ideološke i lične razlike.

Bivši funkcioner Dveri i lider Narodne mreže Vladan Glišić rekao je da mu je bliži Aleksandar Šapić od Djilasa, ali da pre ujedinjena opozicije treba utvrditi oko čega se ujedinjuje i kakav je na primer stav o Kosovu ili NATO-u.

„Ako postoji saglasnost onda je ujedinjenje dobro. S druge strane Srbiji nije potrebna frontovska podela i atmosfera gradjanskog rata u kojoj su vlast i opozicija smrtni neprijatelji“, rekao je Glišić.

Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić ranije je za portal rekla da koaliciju koja je podržala Djilasa „treba čuvati kao oči u glavi“.

Izvor: Beta

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *