Boško Obradović: Podneo sam prijavu protiv Martinovića

Lider Dveri Boško Obradović u prostorijama Skupštine Srbije dao je juče policiji izjavu povodom incidenta s kompjuterskim mišom. On je istakao da ovaj slučaj nije stvar policije, već politike i parlamentarnog života, kao i da je protiv Aleksandra Martinovića podneo krivičnu prijavu.

– Ne priznajem Vučićev sud, priznajem samo sud svog naroda. Za mene je apsolutno skandalozno i nedopustivo da se policija meša u politički život u Srbiji i da saslušava poslanike opozicije u Domu Narodne skupštine. Ovo nije policijska tema, ovo je parlamentarna tema. Ono što se desilo na sednici Administrativnog odbora jeste naš odgovor na nasilje vlasti i naša parlamentarna borba za slobodu govora i slobodu misli – rekao je Obradović.

On je istakao da je opozicija prisiljena da brani svoja osnovna demokratska prava.
– Nikakvog nasilja i nasilničkog ponašanja na toj sednici nije bilo s moje strane niti od poslanika Dveri. Jedino fizičko nasilje koje sam video jeste pokušaj poslanika Vladimira Đukanovića da se obračuna sa mnom – rekao je Obradović, koji je potom objasnio zbog čega je podneo krivičnu prijavu protiv poslanika SNS.
– Praktično sam usmeno podneo krivičnu prijavu protiv Aleksandra Martinovića zbog pretnji koje sam dobio jer mi je u trenutku naše verbalne prepirke rekao: „Kad izađeš odavde, za ovo ćeš da mi platiš“ – rekao je Obradović.

I poslanik Đorđe Vukadinović dao je policiji juče izjavu.
– Taj pingpong između vlasti i Dveri mislim da je štetan jer se bavimo time, a naša konstruktivna kritika predloga u parlamentu ostala je bez odjeka – rekao je on.

Izvor: Kurir

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *