BRANITELJI IZBEZUMLJENI! Mladi Srbi iz Trebinja uništili spomenik hrvatskim zengama?

Na jugoistoku Opštine Ravno u dubrovačkom zaleđu, na teritoriju BiH smestila se Slivnica, gdje se ujedno nalaze i četiri bela krsta izrađena od mramora, tu je i spomen-ploča koju su pripadnici 156. brigade HV-a 2014. godine postavili u sećanje na poginule makarske borce, pripadnike Postrojbe posebne namjene Kobac, riječ je o Bosinu Bandiću, Markici Rosi, Tomislavu Skočibušiću i Stipi Uršiću koji su na tom mestu izgubili živote u akciji koja se odvila 5.srpnja 1992. godine.

Spomenik je ovo koji se nerijetko nađe na meti druge strane, desilo se to pre godinu i po dana, a skrnjavnjenje iz decembra 2018. godine žestoko su usudili predstavnici Koordinacija udruga proizašlih iz Domovinskog rata Makarskog primorja, Udruga 156. brigade HV-a, HVIDRA Makarska, Udruga roditelja poginulih hrvatskih branitelja i Udruga veterana Domovinskog rata, Udruga ratnika PPN Kobac, Udruga udovica poginulih hrvatskih branitelja, te Udruga dragovoljaca iz Domovinskog rata.

Križeve je 156. brigada u suradnji s načelnikom Općine Ravno Andrijom Šimunovićem ponovno postavila prošle godine, no na meti vandala našli su se i proteklog vikenda pa su braniteljske udruge ponovno reagirale.

Vandalizam nad ovim spomen-obilježjem se ponavlja, što je pokazatelj sustavnog problema. Ministarstvo hrvatskih branitelja poziva nadležne institucije da pronađu i adekvatno sankcioniraju počinitelje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *