BRAT SLAVIŠA U ŠOKU: Nakon što je Nebojšu smrskao zid od 7 tona, pokrenuta istraga, isplivali UŽASNI DETALJI!

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu dalo je nalog policiji i građevinskoj inspekciji da utvrde uzroke i propuste u slučaju pogibije radnika.

– Kada budu dostavljeni izveštaji, tužilaštvo će odlučiti da li će i protiv koga pokrenuti postupak – navode u tužilaštvu.

Nebojša Turović iz Kraljeva je s bratom radio na gradilištu kada se dogodila tragedija! Kako smo saznali, njegov mlađi brat Slaviša bio je na svega pet metara od njega kada se obrušio potporni zid, koji je Nebojša pokušao da pridrži golim rukama. Zatrpalo ga je više od sedam tona betona, šljunka i zemlje. Braća su boravila u Mikenskoj ulici, u Malom Mokrom Lugu, a komšije su zanemele. Slavišu nismo zatekli u kući.

– Nebojšin brat nije u kući. Možda je u policiji, čuo sam da su ga ujutru zvali, a sada nema nikoga. Nebojša i Slaviša nisu tu čak bili ni podstanari, nego su dolazili kod rođaka, boravili tu po nekoliko dana, dok traju radovi. Oni su radili na više mesta i kratko su se zadržavali ovde. Šta reći, velika tragedija! Stvarno su obojica uvek bili fini – kaže jedan od komšija.

Gradilište na kojem je poginuo Turović juče je bilo gotovo pusto.

– Gradilište stoji, nema radova danas, a tako će verovatno biti i u narednih nekoliko dana. Ovde je samo ona grupa radnika koji su došli da dodatno obezbede potporne zidove, ali nema konkretnih radova – poručio je radnik koji je želeo da ostane anoniman.

Inače, Nebojša je na tom gradilištu radio na crno, a iz Ministarstva za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja to je i potvrđeno.

– T. N. je bio angažovan bez zaključenog ugovora o radu ili drugog odgovarajućeg ugovora i bez dodatne prijave na obavezno socijalno osiguranje od strane poslodavca ANKER BAU Boljevci, čija je delatnost pružanje usluga čišćenje zgrada i opreme – navodi se u saopštenju i dodaje da je tu kompaniju angažovao izvođač radova ENERGO GROUP.

Prema nezvaničnim informacijama, u firmi koja je angažovala stradalog radnika niko osim njenog vlasnika Srbe Dragišića nije prijavljen i svi radnici rade na crno.

– Strašno je da heroj s Košara i navodno diplomirani ekonomista radi na građevini i da tako završi. Nažalost, takvih slučajeva ima mnogo. Vrše se inspekcije, i sve su nenajavljene. Ne postoji više najavljen inspekcijski nadzor. Uprkos tome, postoje razni načini na koje neke firme, ali i fizička lica, traže rupe u zakonu. Na primer, kada se gradi neki objekat, fizička lica ili firme dužne su da ministarstvu prijave radove 15 dana pre početka radova. Neki od njih, na primer, urade to sedam dana pre početka, u datom roku završe radove i sve bude gotovo i ministarstvo nema vremena da reaguje i šalje inspekcije, jer su u to vreme već završili s radovima – kaže izvor za naš list.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *