BREGOVIĆ: Evo zašto ne verujem u Boga!

Goran Bregović čuveni muzičar jedan je od najpoznatijih promotera ovdašnje muzike u svetu, te godišnje održi čak 150 koncerata širom planete.

Ono što mnogi o njemu ne znaju je činjenica da je ateista, a Bregović smatra da je takvo nešto prirodno budući da mu je otac bio Hrvat, majka Srpkinja, a supruga je Muslimanka.

„Moj otac je bio vojno lice, a majka knjigovođa. Potičem iz srednje klase, gde nikada ničega nije falilo, ali nije bilo ni izobilja. Stid od razmetanja verovatno nosim iz kuće. I deca će mi, nadam se, biti takva. Moji roditelji su bili komunisti, tako da se u mom domu nisu slavili verski praznici, ali iznad mene je živeo pravoslavni pop, pa sam uvek imao šarena jaja za Uskrs“, počeo je svoje prisećanje Bregović.

„Istovremeno, bio sam u takvom komšiluku da sam za Bajram komšijama slao kurban, meso od ovna koji se kolje za praznik. Samim tim sam i ja tog dana dobio kurban. Bez obzira na to što sam odrastao u takvoj kući, bog mi je redovno slao signale“, istakao je Bregović, obrazlažući zbog čega su brojne svetske religije uticale na njegovo stvaralaštvo.

Izvor: Kurir

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *