BRNABIĆ: Najbliži smo odluci da đaci od prvog do petog razreda krenu u škole od 1. septembra!

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da se epidemiološka situacija u Srbiji popravlja, što pokazuje i 11 uzastopnih dana u kojima opada broj hospitalizovanih, kao i to što imamo više otpusta nego prijema u kovid bolnicama.

Brnabić je dodala i da Srbija pregovara sa nekoliko država o vakcini i da ćemo biti u prvih 20 zemalja koje će je dobiti, a onda je otkrila kakvi su planovi kada su u pitanju đaci i polazak u školu.

  • Najbliži smo odluci da đaci od prvog do petog razreda krenu u škole od 1. septembra. Posebno nam je cilj da prvaci krenu u školu i pohađaju nastavu kao što se to ranije činilo – izjavila je premijerka.

Govoreći o vakcini, premijerka je rekla da će Srbija biti jedna od prvih zemalja koja će je dobiti, kao i da će stići kada bude potpuno bezbedna.

  • Naši stručnjaci već danas gledaju sve protokole i dokumentaciju o fazama testiranja. Što se tiče restriktivnih mera, daleko smo od toga i policijskog časa. Mere koje sada imamo ostaju na snazi još neko vreme, jer je važno da držimo disciplinu – izjavila je predsednica Vlade.
  • Izvor: Kurir

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *