Brnabić: Novog premijera već zovu fikusom, ikebanom

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić ocenila je da Vlada Srbije, bez obzira na to ko će biti novi premijer, mora nastaviti da radi kao tim okupljen oko ideje opšteg dobra i brzine napredovanja zemlje.

„Svakako će jedan od najvećih izazova za novog premijera biti da kaže ‘Ja nisam Aleksandar Vučić, ali Vlada mora da nastavi da radi kao tim'“, kazala je u intervjuu za list „Alo“ od nedelje Ana Branabić i dodala da veruje da su ministri u Vladi Srbije tim.

Upitana da li je Srbija spremna da na čelo njene vlade dodje pripadnica LGBT populacije, Ana Brnabić je rekla da je Srbija pokazala da želi odgovornu, profesionalnu i efikasnu osobu na mestu premijera i da joj nije važno da li je to Ana Brnabić ili neko drugi.

„Na kojoj god funkciji ja bila, trudiću se da to bude jedna mantra celog državnog sistema“, rekla je ona.

Ana Brnabić je ocenila da je bivši premijer Vučić postavio odličan temelj za svog naslednika na mestu premijera, ali i da je postavio i visoke standarde.

„Ta osoba će biti užasno kritikovana. Nju, iako još ne znamo ko je, već nazivaju novim Mirkom Cvetkovićem ikebanom, fikusom“, istakla je ministarka i dodala da novi premijer neće biti miljenik ni Zapada, ni Istoka.

Prema njenim rečima, Srbija ima svoj put, i to je EU, pri čemu zemlja ima sve bolju saradnju sa Kinom, tradicionalno prijateljstvo s Rusijom, kao i početke sve značajnije saradnje s Indijom.

„Tu je i veliko prijateljstvo, pa čak i lično i na više nivoa sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Jačanje odnosa sa SAD je sastavni deo našeg puta“, rekla je Ana Brnabić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *