BRUKA I SRAMOTA: UEFA Mažiću oduzima suđenje finala Lige šampiona?

Milorad Mažić sa svojim pomoćnicima iz Srbije možda neće voditi finale Lige šampiona, a za sve je kriv uhapšeni sudija Srđan Obradović zbog skandaloznog penala na meču Spartak – Radnički.

Cirkus koji je napravio Srđan Obradović suđenjem u Subotici, zbog čega je potom uhapšen, stigao je i u sedište UEFA, a prema pisanju Večernjih novosti tamo je izazvao ozbiljnu polemiku i sumnju u najboljeg našeg arbitra.

Da se slučaj Srđana Obradovića odigrao pre određivanja sudija za finale Lige šampiona, nema sumnje da UEFA nikada ne bi imenovala Mažića, odnosno sudiju iz Srbije.

Iako do sada nikada nije došlo do promene već određenog sudije za finale Lige šampiona, u UEFA postoje krugovi koji vrše ozbiljan pritisak da se Mažiću oduzme vođenje meča između Liverpula i Real Madrida.

Za UEFA je posebno sporno to što je Obradović ove godine vodio više mečeva srpskog prvenstva nego Mažić, koji je naš najbolji arbitar. Iako je jasno kao dan da je FSS time ustvari štitio Mažića, u UEFA nemaju milosti prema ovakvim potezima jer je kredibilitet najboljeg domaćeg arbitra opasno doveden u pitanje.

Iako se veruje da do oduzimanja suđenja finala Lige šampiona neće ugroziti Mažića, nema sumnje da će slučaj Obradović uticati na njegovu reputaciju kod FIFA i možda mu onemogućiti da sudi završne mečeve Svetskog prvenstva u Rusiji.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *