BURNA SEDNICA GLAVNOG ODBORA SPS: Peđa Marković umesto Slavice!

Aleksandar Antić biće kandidat socijalista za gradonačelnika Beograda, ukoliko na izbore izađu samostalno, odlučeno je na sednici GO SPS-a.

Slavica Đukić Dejanović nije više zamenica Ivice Dačića, a nju je na toj poziciji nasledio istoričar i potpredsednik te stranke Predrag Marković.

Predsedništvo SPS-a dobilo je i dva nova člana – Nikolu Šainovića i Tomu Filu. Istovremeno, doneta je odluka da novi predsednik Izvršnog odbora te partije bude Vladan Zagrađanin, a članovi Ivana Petrović i Jovana Trivan.

Kako “Alo!” saznaje, nakon izbora Zagrađanina socijalista Đorđe Čabarkapa je ljutito napustio sednicu Glavnog odbora. Međutim, posle nekog vremena se ipak vratio.

Lider SPS-a Ivica Dačić rekao je juče da će kandidat te stranke za izbore u Beogradu, ukoliko na izbore izađu samostalno sa Jedinstvenom Srbijom, biti ministar energetike i potpredsednik SPS-a Aleksandar Antić.

– Razgovaramo s Aleksandrom Vučićem i SNS da li ćemo ići na jednu listu. Ako ne idemo na jednu listu, onda mi nastupamo samostalno sa JS i naš kandidat će biti, što će biti moj predlog na Glavnom odboru, Aleksandar Antić – rekao je Dačić i dodao da će odluku o izlasku na izbore doneti krajem ovog meseca ili početkom sledećeg.

– Mi očekujemo pobedu na gradskim izborima, zajedno sa koalicionim partnerima, odnosno sa Aleksandrom Vučićem. Donosimo uslovnu odluku, ali vrlo brzo, do kraja meseca ili početkom sledećeg meseca, donećemo odluku sa SNS da li je bolje da idemo na jednu listu ili odvojeno. U svakom slučaju, na jednoj listi ili dve, očekujemo pobedu, odnosno više od 50 poslanika u gradskoj skupštini – rekao je lider socijalista.

Upitan da li kontinuirani zajednički izlazak na izbore sa SNS-om može dovesti do toga da glasači ne znaju za koga zapravo glasaju, te da se SPS na taj način utapa u SNS, Dačić je kazao da ne posmatra koaliciju na taj način.

– Ne utapamo se sa SNS-m – mi sa njima imamo različite programe, ali zajedničke ciljeve, pre svega one koji se tiču budućnosti Srbije. To je stvar političke procene, ima onih koji misle da bismo više osvojili da idemo sami. Nemamo političkih problema ni sa jedne strane da idemo zajedno, ali moguće je da zbir na kraju bude veći sa dve liste. Naš cilj je svakako pobeda – rekao je Dačić i najavio izbore u socijalističkoj omladini do kraja meseca, kao i kongres krajem sledeće godine.

– Održavamo kongres na četiri godine i u skladu sa tim od 1. januara počinje izborna godina, i za grad i za mnoge lokalne samouprave, a tu su i partijski izbori u drugoj polovini sledeće godine – naveo je Dačić.

Antić je izjavio da je veoma ponosan na podršku koju je dobio od Glavnog odbora.

– Kada vas stranački prijatelji podrže jednoglasno, onda znate i da ste to zaslužili, ali bogami i da ćete morati da opravdate poverenje – rekao je Antić.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *