„Čarobna knjiga“ objavila novo izdanje „V kao Vendeta“ kultnog stripa Alana Mura

Vodeći srpski strip izdavač Čarobna knjiga za prve dane juna pripremila je pravu poslasticu za sve istinske zaljubljenike u devetu umetnost.  Jedno od svetskih stripskih remek-dela, grafička novela „V kao Vendeta“ scenariste legendarnog Alana Mura, u izdanju Čarobne knjige donosi na 400 stranica jednu od najkontroverznijih i najboljih storija devete umetnosti ikada.

Smeštena u zamišljenu budućnost Engleske koja je potonula u fašizam, Vendeta dočarava život potlačenih u autoritarnoj policijskoj državi i iskupljenje snagom ljudskog duha koji ustaje protiv nje. Veoma jasno i inteligentno osmišljena, ova smela priča pruža nam izuzetno duboke karaktere i realističnu radnju u beskompromisnoj obradi teme represije i otpora.

Prenoseći sadržaj američkih izdanja 30th Anniversary Deluxe Edition i Absolute Edition, Čarobna knjiga donosi prošireno izdanje, s dodatnim stranicama stripa i ilustracijama umetnutim u tok priče, i sa znatno podrobnijim pratećim sadržajem.

Posle još jednog Murovog kultnog stripa „Nadzirači“ objavljenog prošle godine Čarobna knjiga sa „Vendetom“ nastavlja predstavljanje Murovog opusa ali i svoju biblioteku „DC Gold specijal“koja će i u narednom periodu donositi najbolje od američkog stripa i grafičkih novela.

S. M. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *