Čarobna knjiga predstavlja „Tehnooce“ Žodorovskog i Janjetova

Čarobna knjiga, vodeći srpski strip-izdavač,obradovala je ovog septembra sve ljubitelje devete-umetnosti još jednim pravim strip biserom, dvotomnim izdanjem strip albuma „Tehnooci“ čuvenog scenariste Alehandra Žodorovskog i srpskog strip crtača svetske reputacije Zorana Janjetova.

U ovom remek-delu iz sveta Inkala radnja ima tri toka: u prvom pratimo Albina, junaka ove svemirske odiseje i vrhovnog tehnooca, dok predvodi 500.000 pantehnosa na putu ka obećanoj galaksiji i usput s njima doživljava razne peripetije. Tokom putovanja, Albino se priseća svog detinjstva, svog školovanja, kao i manjih i većih bitaka u kojima je morao da se bori ne bi li ostvario svoje želje u svemiru u kom su tehnološkom napretku, paradoksalno, dorasli jedino okrutnost i varvarstvo sila koje ga kontrolišu. Te sile još jače su izražene u trećoj narativnoj liniji, koja prati nedaće i avanture Albinove majke Panefe, brata Almagra i sestre Oniks.

Posle grčke tragedije u Metabaronima, Alehandro Žodorovski se vraća biblijskim korenima u ovom sudbinskom putovanju koje podseća na Mojsijevo – putovanju galaktičkih razmera. Povrh toga, likovi i motivi virtuelne stvarnosti savršeni su za crtača Zorana Janjetova, koji sa Žodorovskim čini idealan kreativni duo.

Nema sumnje da posle Kastake, Kaste Metabarona i Oružja Metabarona iz Čarobne knjige stižejoš jedno remek delo Žodorovskog i ostaje samo da sečekaju novi, dobri stripov iz „ČK kuhinje“.

E.A.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *