ĆASKANJE: Karić na nišanu Zorane M!

За разлику о сталног индиректног, не бих могао рећи отвореног “нуђења”, али свакако подсећања да би могла да буде БУДУЋИ ПРЕМИЈЕР, Зорана Михајловић, стручњак за енергетику, а министар за саобраћај и грађевинарству и потпредседница Владе, не одустаје од навике да стално неког има на нишану. Иако нисам прочитао ни назнаку Богољуба Карића да би хтео у Владу, Зора је измислила повод да о Карићи изрекне следеће: “Не видим разлог да Карић уђе у Владу. И за њега, а и за све нас није добро што своју невиност није доказао на месту на коме то раде сви грађани”.
Дакле, шпекулише се да се Карић нудио да као коалициони партнер уђе у Владу. Чак да не само да би био добар министаер, већ и председник Владе. Он лично , никада то није спомињао, осим што је рекао је да би Србији више користио као градитељ . Реч је о Тесла граду. Градилишту од два милиона квадратних метара пословног и стамбеног простора.Али, на правом месту у Београду. По мени, зашто да не – преко пута “Београда на води”. Има простора. Обале Саве и Дунава на делу кроз Београд и даље су далеко од привлачних квартова на обалама дивних река!
Све у свему, оно што ради у Минску, што ће ускоро да гради у Казахстану, Богољуб нуди и Србији.. Међутим, Богољубу Карићу, тренутно највећем грађевинару у Европи, једино у Србији, нико да пружи руку пословног договора. И ништа више.
Јер, не видим да би се ико бунио ако би одиста градио стамбени простор и по 500 евра по квадрату, односно да они који се баве урбанизмом и грађевинарством нису свесни чињенице да грађевинарство практично запошљава минимум преко 60 одсто осталих индустријских капацитета у разним областима, укључујући и све оно што је потребно за унутрашње уређење стана, али и за живот у њему.
Ако би се остварили Богољубови снови да се покаже и у својој земљи као што чини у светској конкуренцији, био би то бум у отварању минимум 50.000 нових радних места. Чак без оног, код нас већ уобичајеног финансирања, да не кажем бесповратног улагања, од по неколико хиљада евра у свако радно место када је реч о страним инвеститорима.
Када је реч о “Богољубовој невиности”, министарка се , наравно, није изјаснила о каквој невиности је реч. Ако је алудирала на покушај бивше власти да Карића прогласе криминалцем , јер су му отели банку, интернет, осигурање, телевизију и а крају Мобтел, дакле, негде око 3,5 милијарде, под оптужбом , коју никад нису доказали, да је противправно присвојио неких 50 милиона евра , тврдећи да је одговоран, иако је увек и свуда био само акционар, па самим тим, свим правосудним институцијама је од првог дана јасно да не могу да сачине правно ваљану оптужницу.
Министарка је морала претходно макар да се распита о свему, уместо што тражи од невиног човека да сам иду у суд и заклиње се да је невин. Ваљда се невиност доказује онда када је правоснажна оптужница?!
У свему оном чудно је само једно: министарка има обичај да своју славу слави са маеричким амбасадором, па је могла да се изјасни о оном што је рекао садашањи када је реч о лудовању албанских екстремиста када је реч о границама И статус. Јер,амабасадор САД Скот приче Албанаца о великој Албанији и да би могли да захвате све до Ниша, оценио је следећим речима :”САД види као проблем не баш одмерене изјаве дате протеклих дана”. Истина, уз додата да “ цени Вучићев помирљив ства”!
Бојим се да нико из садашње коалиције са СНС неће прихватити савет и жељу Зоране Михајловић да класичне коалиције претвара не у фузију, већ “упис малих странака у СНС”, ако желе да деле власт са њима. На срећу и СНС, а не само Србије, верујем да јој се то омакло, јер је више окупирана размишљањем да је већ време да једна жена буде премијер.Истина, Зорана није једина жена из те странке која је сада у Влади!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *