ČEDA JOVANOVIĆ: Legija ne sme nikad biti pušten iz zatvora!

Lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović ponovo je u fokusu javnosti regiona nekoliko dana jer je davao vrlo direktne izjave povodom ubistva Đinđića, bombardovanja Srbije ali i Miloševića.

Prema rečima Jovanovnića, Legija je osvedočeni ubica kojem je i sud zvanično dokazao krivicu, te kao takav ne zaslužuje nikad biti pušten na slobodu, jer ubice premijera predstavljaju pretnju i za ostale. Ipak, Jovanović upozorava da je vreme da se otkrije i politička pozadina onih koji su podstrekivali na ubistvo, a kao okrivljeni (indirektno) se spominju Koštunica i njekog kabinet.

Jovanović je rekao da je spomenik Miloševiću loša ideja jer Srbija treba da ide napred a ne nazad.

Što se tiče bombardovanja Srbije, Jovanović je za to direktno optužio Miloševića koji nije mogao da prepusti da se stvari odviajju svojim tokom već je odlučio da prkosi čitavom svetu što je dovelo do hiljade mrtvih Srba.

Izvor: Dnevni žurnal

3 thoughts on “ČEDA JOVANOVIĆ: Legija ne sme nikad biti pušten iz zatvora!

 • 26. априла 2018. at 13:57
  Permalink

  Da li ste Vi gospodine Jovanović svesni da velik broj građana misli da je i Vama trebalo suditi za vaše postupke i anti državno delovanje u vreme kada je država napadana sa svih strana. Kada državu napadaju strani faktori, verbalno ili oružjem domocilno stanovništvo mora stati uz svoje izabrane predstavnike. Viste radili suprotno, stali ste na stranu stranih agresora i svojim izjavama manje više indirektno – direktno prizivali agresiju, navodno da bi smenili nedemokratsku vlast. Slabi su političari koji se za demokratiju borili na način kako ste to činili u to vreme Vi i Vaši saborci.
  Što se tiče osude Legije sud je rekao svoje, pa Vi nebi kao demokrata i liberal da se zalažete za izmenu prvosnažne sudske odluke ako nemate nove dokaze za novo suđenje zbog krivičnih dela po kojima nije doneta presuda.

  Reply
  • 26. априла 2018. at 14:04
   Permalink

   Što se tiče osude Legije sud je rekao svoje, pa Vi nebi kao demokrata i liberal trebali da se zalažete za izmenu prvosnažne sudske odluke ako nemate nove dokaze za novo suđenje zbog krivičnih dela po kojima nije doneta presuda. Pardon, liberalizam je upravo zasnovan na ideologiji da je sve moguće i dozvoljeno što nije izričito zabranjeno. Vi međutim želite da se oživotvoruje i ono što je izričito zabranjeno. Za vas Zakon ne važi, On se primenjuje i odnosi na sve ostale.

   Reply
 • 20. новембра 2018. at 13:02
  Permalink

  Picketino nadrogirana ti si prvi trebao da završiš u zatvoru umesto legije

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *