ČEDA JOVANOVIĆ: Šešelj bruka Srbiju i sve njene građane!

Predsednik LDP Čedomir Jovanović izjavio je sinioć da je u napadu na hrvatske parlamentarce predsednik SRS Vojislav Šešelj obrukao Srbiju i svakog građanina, „još jednom služeći se primitivnim ponašanjem nedostojnog normalnog i razumnog čoveka, što Šešelj nikada nije ni bio“.

 

„Gazeći hrvatsku zastavu i vređajući hrvatske poslanike samo je kompromitovao Srbiju u očima ljudi koji žive u našem susedstavu, svesno stvarajući tenzije koje treba da pogoršaju naše međusobne odnose“, naveo je Jovanović u pisanoj izjavi medijima.

 

On je zatražio i da policija najavljeni skup radikala u Hrtkovcima zabrani, ali i upozorio da ako skup bude odobren, „neće biti održan, jer ćemo ga sprečiti“.

 

„Država ima obaveze i način da stane na put Šešelju, a ako to ne uradi, u svakom trenutku ćemo reagovati na njegovo ludilo, i pokazati mu da u ovom društvu nema mesta za ratne zločince željne nove krvi, samo da bi zadovoljili svoj poriv za nasiljem i destrukcijom što nas je koštalo previše u prošlosti“, rekao je Jovanović.

 

Predsednik LDP takođe zahteva od policije da hitno identifikuje i privede obezbeđenje Vojislava Šešelja, kao i njega, „zbog današnjeg fizičkog napada na Nenada Čanka“.

 

„Ako je policija nesposobna da to uradi, onda ćemo biti prinuđeni da sami reagujemo, kako smo već to radili u prošlosti kada je u pitanju Šešelj i njegova horda sastavljena od nasilnika i primitivaca“, rekao je Jovanović.

 

Kako je poručio, potrebno je staviti tačku na „bahaćenje Vojislava Šešelja i sprečiti njegovo terorisanje cele zemlje i poštenih i pristojnih građana“.

Izvor: Kurir

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *