Čelična premijerka Ana!

PREMIJERKA BRNABIĆ ZAVELA  DISCIPLINU U NEMANJINOJ 11

 

 

Brnabićka poput nastavnice u školi članovima Vlade beleži minuse u svesku

 

Nezvanično, najviše minusa od ministara imaju Branko Ružić i Vanja Udovičić, a najbolje se ponašaju i bez ijednog minusa su Nenad Popović i Rasim Ljajić

Dokle će biti u upotrebi „Anin tefter“ ne zna se, ali nema sumnje da je Srbija definitvno dobila ženskog premijera sa muškim potezima

 

Piše: Srećko Milovanović

 

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić zavela je pravu čeličnu disciplinu u Nemanjinoj 11 i iako to ne podrazumeva nikakve drakonske kazne, neki od „neposlušnih“ ministara već su „dovedeni u red“!

Naime, već skoro tri meseca, kako saznajemo iz izvora bliskih Vladi, vladala je prilična nedisciplina u odnosima premijerka – ministri, pogotovo kod nekih članova kabineta koji i nisu baš poštovali autoritet premijerke, što je za vreme prethodnog premijera Vučića bilo nezamislivo.

Jedan od najvatrenijih ispada na sednici Vlade, imao je prvi potpredsednik i ministatr spoljnih poslova Ivica Dačić koji je otvoreno negodovao što se materijali za zasedanje i imenovanje funkcionera ne dostavljaju ranije, već pred sam početak sednice. Tom prilikom je kažu Dačić bio vrlo oštar u svojoj retorici. Premijerka je sa druge strane ostala savršeno hladnokrvna i mirna, i upitala Dačića kako to da se tako nije ponašao i govorio  dok je premijer bio Vučić.

Takođe, na jednoj od sednica došlo je i do sukoba ministarke pravde Nele Kuburović s premijerkom i ministrom finansija Dušanom Vujovićem, jer je u izmene uredbe o paušalnom oporezivanju uvrstio advokate bez njenog mišljenja.

Premijerka je ministrima prethodnih meseci zamerala i čestu upotrebu mobilnih telefona tokom sednica i njihovu neprestanu zvonjavu, slanje SMS poruka, kao i međusobna došaptavanja dok ona drži uvodnu reč. Drugim rečima, pojedini ministri su se potpuno opustili i nisu ni blizu discipline koju su imali dok je na čelu Vlade bio sadašnji predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Nije bilo druge nego da premijerka Brnabić, poput razrednog starešine u školi, zavede čeličnu dispiplinu tokom sednica i uvede tefter sa “ocenjivanjem ponašanja” ministara.

-Premijerka u svom malom crnom tefteru beleži svako ponašanje članova Vlade koje izlazi iz okvira lepog ponašanja i udara im minuse poput nastavnice u školski dnevnik. Nezvanično smo načuli da najviše minusa trenutno od ministara imaju Branko Ružić i Vanja Udovičić a najbolje se ponašaju i bez ijednog minusa su Nenad Popović i Rasim Ljajić.  U početku su se pojedini ministri šegačili sa premijerkinim tefterom, povlačeći paralelu sa Brojem Jedan iz stripa “Alan Ford”,  ali su uvidevši da Ana zaista pomno beleži svakome ko zasluži minus shvatili da su preterali i da to može da se loše odrazi po njihov imidž u javnosti. Pri svemu tome premijerka Brnabić nije nimalo stroga, niti ikada povisi glas već je svojom staloženom pojavom i argumentima uspela da polako zavede čeličnu dispiplinu bez upotrebe teških poteza, kaže naš izvor iz Nemanjine 11.

Dokle će biti u upotrebi “Anin tefter” ne zna se, ali nema sumnje da je Srbija definitvno dobila ženskog premijera sa muškim potezima a to je mo`da našoj dr`avi u tranziciji i bilo potrebno.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *