ČEPURIN: U Srbiji ne može da se dogodi „Majdan“!

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin rekao da misli da u Srbiji ne može da se dogodi ukrajinski scenario.

Ruski ministar Sergej Lavrov je nedavno rekao da Amerika želi da u Srbiji organizuje svojevrsni „Majdan“. Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin kaže da sumnja da je takav scenario moguć.

– Mislim da se u Srbiji to nikada neće dogoditi. Videli smo mnogo zemalja koje su uništene takvim „Majdanima“ širom sveta. Međutim, Srbija ne odgovara tim kriterijuma, ni društvo nije takvo, ni vlast nije takva. Oni su u Ukrajini dugo radili, ulagali milijarde dolara kako bi korumpirali društvo. Srbija je to već prebolela. Ovde većina naroda misli da treba raditi u sopstvenom interesu, čuvati ga. Rukovodioci su drugačiji, patriotski raspoloženi. Meni se ipak čini da je potrebno da svi budu vrlo, vrlo oprezni – rekao je Čepurin.

Ambasador je još jednom ponovio da Rusija i Srbija neguju dobre i prijateljska odnose.

– Oko većine bitnih pitanja delimo zajednički interes, upravo stoga nam je daleko lakše da sarađujemo, šta god da je tema. Razgovaramo o neutralnom statusu Srbije, što i jeste normalan stav, i mi ga u potpunosti podržavamo. Kada je reč o Kosovu, po svim zakonima i svim međunarodnim pravilima, Kosovo je i dalje deo Srbije, i mi u potpunosti podržavamo teritorijalnu celovitost Srbije, zakonita prava i interese Beograda – rekao je Čepurin za Sputnjik.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *