Četiri medijske organizacije podnele krivičnu prijavu protiv Milomira Marića!

Fondacija Slavko Ćuruvija, NUNS, Nezavisno društvo novinara Vojvodine i Asocijacija onlajn-medija uputili su Višem javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv glavnog urednika TV Hepi Milomira Marića zbog, kako je istaknuto, krivičnog dela izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti, kao i krivičnog dela povrede ugleda profesora Filozofskog fakulteta Danijela Sinanija.

U saopštenju podnosilaca prijave navedeno je da ni mesec dana nakon vređanja profesora Sinanija u jutarnjem programu televizije Hepi Više javno tužilaštvo, uprkos najavama, još nije obavestilo javnost o pokretanju i toku eventualnog postupka protiv Marića.

Podsetimo da je urednik TV Hepi u programu uživo samo izrazio sumnju da bi Sinani kao profesor antropologije mogao da bude ekspert za srpske gusle, našalivši se da bi eventualno mogao da bude stručnjak za „roke mandoljinu“. Podnošenje krivične prijave Marić je za naš list prokomentarisao u svom stilu.

  • Ništa nemam zajedničko sa eminentnim novinarima niti sam pročitao nešto interesantno što su oni ikad napisali. Najzanimljiviji tekst je ovaj što su napisali protiv mene – poručuje Marić.

Izvor: Republika.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *