CNN odabrao top svetske destinacije, evo gde je Srbija!

CNN je objavio preporuke za turističke top-destinacije u 2018. godini.

Prvi dan 2018. godine CNN je preporučio top-turističke destinacije za godinu koja je pred nama.

Putnicima je CNN predložio 18 gradova i država koje bi svakako trebalo posetiti. Među njima su mnogi do sad poznati, ali i nepoznati gradovi i države, a Srbija se našla na 4. mestu najpoželjnijih odredišta.

„Slagalica zemalja koje su nekad činile Jugoslaviju poslednjih godina su postale deo najčešćih evropskih destinacija, posebno jadranska obala Hrvatske i Crne Gore. Srbija je nekako zaostajala. Nije dugo. Posetioci počinju da dolaze u ovaj neotkriveni kutak regije privučeni divnim prizorima, bogatom istorijom, neverovatnom vrednošću novca i puno sira. Beograd se već etablirao kao grad koji partija – na isti način na koji su već pre 10 ili 15 godina učinili veliki gradovi istočne Europe. Udaljava se od urbanog sovjetskog sumraka i naglo juri prema svetlijoj budućnosti. Uz granicu sa Bosnom i Kosovom, nacionalni parkovi Kopaonik i Zlatibor nude zimske sportove i letni beg u epskom planinskom krajoliku. Nacionalni park Tara ima tesnace koje okružuju brežuljci prekriveni šumom. U dubokom jugu Srbije, Đavolja Varoš nudi ludi geološki spektakl čudnih stenovitih vrhova. Dok Srbija nema svoju obalu, moćni Dunav još uvek mami letne plivače na „rivijeru““, navodi se u tekstu CNN-a, a na kraju autor preporučuje:

„Jedno od najzagonetnijih svetskih spektakularnih železničkih putovanja, pruga koja povezuje Beograd s Barom u Crnoj Gori, ponovno je otvorena za saobraćaj 2017. Nema boljeg načina za dolazak“.

Osim Srbije na listi top destinacija našli su se i Kambodža, Malta, Banf u Kanadi, Nagano – Japan, Puebla – Meksiko, Maroko, Pert – Australija, Ruanda, Krit, Pjongčang – Južna Koreja, Lisabon – Portugalija, Nju Orleans, Ešvil – Južna Karolina, Peru i Juan – Kina.

Izvor: Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *