Crnogorski tužilac: Planirano nasilno rušenje Vučića!

Bivši komandant Žandarmerije Bratislav Dikić, posle Mila Ðukanovića u Crnoj Gori, planirao je nasilnim putem da smeni tadašnjeg srpskog premijera Aleksandra Vučića, piše „Kurir“.

To je, naime, na sudu otkrio glavni specijalni tužilac Crne Gore Milivoje Katnić, ističući da je kriminalna organizacija koja je planirala nasilnu smenu vlasti u Crnoj Gori na dan parlamentarnih izbora u oktobru 2016. želela da isti scenario primeni i u Srbiji.

„Ova kriminalna organizacija stvorena je ne samo zbog Crne Gore nego i zbog drugih područja i jasno je da je pripremana slična situacija i u Srbiji. Ono što se pripremalo tadašnjem crnogorskom premijeru (Milu Ðukanoviću) planirano je i u Srbiji“, rekao je Katnić u Višem sudu u Podgorici, na nastavku suđenja grupi od 14 crnogorskih, srpskih i ruskih državljana, među kojima je i Dikić.

Katnić je posebno naglasio da su planovi te grupe bili čist organizovani kriminal, a ocenio je i da on „ne brani Vučića, već ga spasava“.

Na sudu su pročitane i presretnute SMS poruke koje je Dikić slao osobi pod imenom Vuk Jovanović.

„Aleksandar Vučić je najveći špijun… Da li vam je jasno da mu je cilj da uništi Srbiju? Svi u odbranu demokratije“, naveo je Dikić u jednoj od poruka, prenosi „Kurir“.

Takođe su pročitane i poruke koje je Dikić slao na kontakt memorisan kao „Vučić novi broj“, piše list.

„Predsedniče, znam da ste u velikom poslu i ne bih da smetam. Pitam vas u vezi s poslom u Moskvi“, navodi se u poruci Dikića. On u poruci traži da ga pošalju da radi u Rusiji ili Republici Srpskoj jer je trebalo da radi u Sloveniji.

„Veliki ste čovek i to ste opet dokazali, ne dozvolite nepravdu prema nemoćnima… Čekam poziv“, druga je Dikićeva poruka upućena kontaktu „Vučić novi broj“.

Na kraju su čitane i poruke koje je Dikić slao šefu policije Nebojši Stefanoviću kome je nudio pomoć, ukoliko je potrebna, piše „Kurir“.

Dikić je oktobra 2016. uhapšen u Crnoj Gori pod optužbom a stvaranje kriminalne organizacije i terorizam, kao i za prpremanje napada na institucije i otmicu i likvidaciju Mila Ðukanovića. Suđenje je u toku.

Izvor: Kurir/Alo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *